Επίσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριο Οικονόμου.

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριο Οικονόμου. Συνομίλησαν για τα θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Αχαΐας και εστίασαν κυρίως στο μείζον θέμα των μεταγωγών των κρατουμένων του καταστήματος κράτησης της Πάτρας από και προς τα δικαστήρια και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Ειδικότερα ο βουλευτής διαβίβασε στον αρμόδιο υφυπουργό το πάγιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας να απαλλαγούν των μεταγωγών αυτών, ούτως ώστε να εκτελούν απρόσκοπτα τα κύρια καθήκοντά τους, όπως αυτά της ασφάλειας των πολιτών και της αστυνόμευσης των περιοχών τους.

Ο Ιάσονας Φωτήλας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί μέχρι και σήμερα στην Αχαΐα, με δεκάδες Αστυνομικούς να μετακινούνται καθημερινά από διάφορες υπηρεσίες της Αχαΐας απέχοντας από τα καθήκοντά τους, προκειμένου να πραγματοποιούν τις συγκεκριμένες μεταγωγές.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και έθεσε ως βασική προτεραιότητα την επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης Εξωτερικών Φυλάκων μέσω της σχετικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ 6Κ/2018, προκειμένου να απεμπλακούν οι Αστυνομικοί από αυτό το πάρεργο.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου συμφώνησαν από κοινού ότι στόχος τους θα είναι η άμεση και ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης κατάλληλα εκπαιδευμένου και καταρτισμένου προσωπικού, επιφορτισμένου με τα αντίστοιχα καθήκοντα των μεταγωγών των κρατουμένων.