ΠΑΤΡΑ: Ανησυχία για τις συνέπειες του ξεφαντώματος του τριημέρου – Έσπασαν το φράγμα των 200 ασθενών τα νοσοκομεία – Βαριά περιστατικά και σε νεαρές ηλικίες

Οι νοσηλευόμενοι στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας, έφτασαν τους 216 εκ των οποίων οι 31 νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονταν 89 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, 21 στη ΜΕΘ και 2 παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική.

Έτσι, πέμπτη Κλινική Κορονοϊού ανοίγει από σήμερα στο ΠΓΝΠ, για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει, με απόφαση που ελήφθη χθες στη συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης του Κορονοϊού στην περιοχή .

Αυτό σημαίνει ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ανοίγει και 5η Κλινική Κορονοϊού η οποία θα φιλοξενηθεί στην Ουρολογική Κλινική». Στην περίπτωση που γεμίσει κι αυτή, τότε το επόμενο στάδιο προβλέπει κατάληψη της Χειρουργικής Κλινικής και ακολούθως μιας ακόμα πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής.
Σήμερα προστίθενται  ακόμα 6 νέες κλίνες ΜΕΘ και φτάνουμε συνολικά τις 43 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Εκφράστηκε και  ανησυχία, για τις συνέπειες του ξεφαντώματος του τριημέρου.

«Υπάρχει μία διαρκής ροή περιστατικών για νοσηλεία. Αρκετά από τα περιστατικά είναι βαριά και σε νεαρές ηλικίες και η πλειοψηφία είναι από την Πάτρα» δηλώνει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.