(ΦΩΤΟ)-ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Οι καρναβαλικές ζωγραφιές και κατασκευές στο «Αχαγιώτικο Καρναβάλι»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο κύκλοι του παιδικού καρναβαλιού στο φετινό Αχαγιώτικο Καρναβάλι. Ο πρώτος κύκλος αφορούσε καρναβαλικές ζωγραφιές και απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων του Δήμου και ο δεύτερος κύκλος αφορούσε καρναβαλικές κατασκευές και απευθύνονταν σε μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 38 ζωγραφιές και 45 κατασκευές.
Η επιτροπή που αξιολόγησε τις ζωγραφιές αποτελούνταν από τους Ευσταθία Φραγκάκη, Γιώργο Ράλλη και Γιώτα Κορφιάτη. Η αξιολόγησή τους ανέδειξε ως οκτώ πλέον ενδιαφέρουσες ζωγραφιές τις εξής:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑΣ
1ο Νικολίτσα Σαράντη, Λάππα
2ο Νιφόρα Μαρία, Καραίικα
2οΝικολοπούλου Λαμπρινή, Καραίικα
3οΜακρή Δήμητρα, Άρλα
4οΔημητρακόπουλος Νίκος, Λάππα
5οΘανασούλιας Διονύσης, Λάππα
6οΚωντογιωργοπούλου Δήμητρα
7οΤριανταφυλλόπουλος Νικόλας, Λάππα
8οΚαληντίρη Ζωή , Κάτω Αλισσός
Η επιτροπή που αξιολόγησε τις καρναβαλικές κατασκευές αποτελούνταν από τους Γεράσιμο Παναγόπουλο, Σωτηρία Τσούλη, Ανδρέα Νιφόρα και Δημήτρη Ηλιόπουλο. Κατά την κρίση της επιτροπής οι οκτώ πλέον ενδιαφέρουσες καρναβαλικές κατασκευές ήταν οι παρακάτω:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
1ο Καλαπόδης Χάρης , Αλισσος
2οΛεβιδιώτης Δημήτρης και Σπυρος, 1ο δημοτικό Κ.Αχαιας
3οΝταλάπα Μαριτινα και Ανδρέας , Αλισσος
4ο Αθανασοπούλου Αντωνία , Αλισσος
5ο Χαλιώτης Μιχάηλ-Άγγελος, 2ο Αχαγιας
6ο Παναγόπουλος Παύλος , Αρλα
7ο Παπαθωμά Χριστίνα , 1ο δημοτικό
8οΓεωργίου Γρηγορία , Αλισσος

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατασκευών και των ζωγραφιών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «Αχαγιώτικο Καρναβάλι» ενώ η αξιολόγηση έχει ενδεικτικό και μόνο χαρακτήρα, αφού το καρναβάλι προ παντός συμμετοχή και διάθεση δεδομένου δε ότι πρόκειται για παιδιά το ουσιώδες είναι στο γεγονός ότι έλαβαν το βάπτισμα του καραναβαλικού πυρός.
Και του χρόνου κι από κοντά.