Τουρκικά ΜΜΕ: Κοινή άσκηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας με τη δύναμη του αεροπλανοφόρου “Αϊζενχάουερ”

Κοινή άσκηση με πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ που διέρχονται από την περιοχή σχεδιάζουν οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πηγές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

H τουρκική φρεγάτα TCG Gemlik που συνδέεται με την Διοίκηση των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, θα συναντήσει σήμερα, 16/3 τη δύναμη κρούσης του “USS Αϊζενχάουερ” νότια της Ρόδου και θα ξεκινήσουν δραστηριότητες με συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών που συνδέονται με την τουρκική Διοίκηση Αεροπορίας ενώ στις 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah σε ρεπορτάζ της.

Στο ρεπορτάζ τους τα τουρκικά μέσα τονίζουν ιδιαιτέρως το γεγονός πως το αμερικανικό πολεμικό πλοίο θα διέρχεται από περιοχή νοτίως της Ρόδου, προσπαθώντας να δώσουν μία νότα πρόκλησης στο γεγονός, ενώ την ίδια ώρα προβάλουν τη δική τους οπτική για το γεγονός πως η Ελλάδα συμπεριφέρεται υποτίθεται επιθετικά και αδικεί την Τουρκία, ως προς τις διεκδικήσεις σε Αιγαίο και αν. Μεσόγειο.

Πέτρος Κράνιας