Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός

Σε υψηλό δύο εβδομάδων σκαρφάλωσε ο χρυσός την Τρίτη, κλείνοντας σε ανοδικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις της Federal Reserve αύριο για την πορεία της οικονομίας και του πληθωρισμού.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed ολοκληρώνεται αύριο με την καθιερωμένη ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική. Αν και οι επενδυτές δεν περιμένουν αλλαγές στην πολιτική της Fed, η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσει η κεντρική τράπεζα για να περιγράψει τις προοπτικές της οικονομίας, αλλά και την πιθανή πορεία του πληθωρισμού, αναμένεται να δώσει πολύτιμα στοιχεία στους επενδυτές για τις προθέσεις των αξιωματούχων της τράπεζας τους επόμενους μήνες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχυθεί οι προσδοκίες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη τους επόμενους μήνες μετά το πράσινο φως από το Κοκγρέσο στο γιγαντιαίο πακέτο τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ. και ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα. Αυτό έχει επίσης πυροδοτήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο εκτίναξης του πληθωρισμού, με τους αξιωματούχους της Fed να αναγνωρίζουν ότι τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ο πληθωρισμός θα κινηθεί ανοδικά εν μέσω της ισχυρότερης ανάκαμψης.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου πρόσθεσε μόλις 1,70 δολ. ή 0,1% και έκλεισε στα 1.730,90 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Μαρτίου.

Απώλειες για το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαϊού να χάνει 29 cents ή 1,1% στα 26 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα υποχώρησε 1,7% στα 4,07 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άλμα 5% στα 2.491,90 δολ. ανά ουγγιά σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε 0,8% στα 1.219,10 δολ. ανά ουγγιά.