ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ: Προσπάθεια να σωθούν τα ΕΛΤΑ σε Χαλανδρίτσα και Ερυμάνθεια – Συνταξιοδοτούνται οι υπάλληλοι και ξεμένουν

Στο πρόεδρο του ΔΣ των ΕΛΤΑ Πολυχρόνη Γριβέα και στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο έστειλε επιστολή, κοινοποιημένη στους βουλευτές Αχαΐας αλλά και στο Συνήγορο του Πολίτη έστειλε την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής για το φλέγον ζήτημα της λειτουργίας των ΕΛΤΑ στην περιοχή.
Τα δύο τοπικά γραφεία των ΕΛΤΑ σε Χαλανδρίτσα και Ερυμάνθεια απειλούνται με «λουκέτο» καθώς οι τέσσερις υπάλληλοι είτε συνταξιοδοτούνται είτε θα επιλέξουν την οδό της εθελουσίας εξόδου.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανατροπή της καθημερινότητας χιλιάδων μονίμων κατοίκων του Δήμου, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τα καταστήματα. Δεδομένου ότι ο Δήμος Ερυμάνθου είναι μεγάλος σε έκταση αλλά και ότι από τα συγκεκριμένα καταστήματα εξυπηρετούνται ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνησή τους, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.
Ο δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής με την επιστολή του εξηγεί στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ πως υπάρχει αναγκαιότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο καταστημάτων και επιπλέον ζητά να γίνει αποδεκτό το αίτημα και να παραμείνουν σε λειτουργία τα δύο υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Δήμο Ερυμάνθου.