Εμβόλιο AstraZeneca: Εισήγηση για αναστολή εμβολιασμών στην Ελλάδα

Επιδημιολόγος και Μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων μίλησε στον ΑΝΤ1 για την ανησυχία που προκαλούν τα θρομβοεμβολικά επεισόδια μετά το εμβόλιο της AstraZeneca.
Όπως σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η επιτροπή θα εισηγηθεί αναστολή λίγων ημερών και στην Ελλάδα.

Το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη, ατζέντα της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθώς πολλές είναι οι χώρες που έχουν αναστείλει τη χορήγησή του, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του.

Η συνεδρίαση της επιτροπής είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά το θέμα του εμβολίου της AstraZeneca θεωρείται βέβαιο ότι θα εξεταστεί με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η χώρα μας ακολουθεί τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αναμένοντας τις αποφάσεις της νέας συνεδρίασης του Οργανισμού.

Μάλιστα, το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ο ΕΜΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, υπογραμμίζοντας πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τους κινδύνους και πως θα δώσει τελικές απαντήσεις μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.