Premier League, Λιντς – Τσέλσι 0-0: Μένει «ζωντανή» η μάχη της τετράδας

Η Τσέλσι έμεινε στο 0-0 με τη Λιντς και με τους δύο βαθμούς που άφησε στο «Elland Road» κρατά ανοικτή τη μάχη της τετράδας στην Premier League, δίνοντας ελπίδες στις συνδιεκδικήτριες – Κρατάει το αήττητο σερί των 12 ματς ο Τούχελ

Η Λιντς υποδέχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/3) την Τσέλσι για την 30ή αγωνιστική της Premier League. Το ματς είχε δοκάρια, φάσεις, γκολ όμως δεν είχε. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 με τους μπλε να αφήνουν δύο βαθμούς και έτσι να κρατούν ανοικτή τη μάχη της τετράδας, δίνοντας την ευκαιρία στις συνδιεκδικήτριες είτε να την πιάσουν, είτε να την πλησιάσουν.

Ο Τούχελ έκανε αλλαγές και ξεκίνησε με τους Ζορζίνιο και Μάουντ, οι οποίοι είχαν αντικρίσει κίτρινη στο Βουκουρέστι και δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη ρεβάνς με την Ατλέτικο για τους 16 του Champions League. Ξεκίνησε τον Χάβερτς και τον Πούλισικ, αντίθετα άφησε στον πάγκο τον Ζιρού και πέρασε μόνο στο 69ο λεπτό τον Βέρνερ. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει ο Γερμανός προπονητής από το ματς αυτό είναι ότι διατηρεί το σερί των 12 ματς χωρίς ήττα από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία (ισοφάρισε την αντίστοιχη επίδοση του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι στην ομάδα του Λονδίνου).

Η Τσέλσι απείλησε πρώτη με τον Κάι Χάβερτς να κάνει την προβολή στο έβδομο λεπτό, αλλά ο Μεσλιέ ήταν σε ετοιμότητα. Η Λιντς παραλίγο βρεθεί πίσω στο σκορ από ένα απίθανο αυτογκόλ την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά – ο Μεντί απλά παρακολουθούσε την πορεία – αλλά να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στην επόμενη φάση στο 15ο λεπτό. Ο Ρόμπερτς έκανε το ψηλοκρεμαστό στο όριο της περιοχής, ο Μεντί δεν μπόρεσε να αποκρούσει καθώς η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά και σε αυτή τη φάση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Τσίλγουελ στο 33ο λεπτό έπιασε ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα είδε τον πρώτο σκόρερ (13 γκολ) της ομάδας, Πάτρικ Μπάμφορντ, να αποχωρεί μετά από σύγκρουση με τον Ρίντιγκερ.

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός αιφνιδιάστηκε στο 38′ από την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά – περίμενε ο Κρίστένσεν να πιάσει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι – και δεν μπόρεσε να κάνει καλά την προβολή.

Στο 55ο λεπτό τα «παγώνια» είχαν τη δική τους ευκαιρία. Ο Ροντρίγκο γύρισε με πλάτη εντός περιοχής, έκανετο σουτ, ο Μεντί με το ένα χέρι αν και πεσμένος στο έδαφος απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν τρεις φάσεις μέσα σε ένα λεπτό.

Ούτε ο Έιλινγκ, ούτε ο Ραφίνια, ούτε ο Ροντρίγκο κατάφεραν, ωστόσο, να παραβιάσουν την εστία που υπερασπίστηκε ο Μεσλιέ.

Η Τσέλσι είναι στην τέταρτη θέση με 51 βαθμούς σε 29 ματς, η Γουέστ Χαμ έχει 48, η Έβερτον 46, η Τότεναμ 45 (όλες με 27 ματς). Η Λίβερπουλ 43 με 28 ματς και η Άστον Βίλα 41 με 27 ματς.

ΛΙΝΤΣ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μεσλιέ, Έιλινγκ, Γιορέντε, Στρούικ, Αλιόσκι, Φίλιπς, Ραφίνια, Ρόμπερτς, Ντάλας, Χάρισον (64′ Έλντερ Κόστα), Μπάμφορντ (λ.τρ 35 Ροντρίγκο – 79′ Κλιχ)

ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντεγκερ, Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο, Πούλισικ (68′ Τζέιμς), Ζιγές (69′ Βέρνερ), Μάουντ (79′ Χάντσον-Οντόι), Χάβερτς.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (12/3)
Νιούκαστλ-Άστον Βίλα 1-1 (90′ Λασέγ – 86′ αυτ. Κλαρκ)

Σάββατο (13/3)
Λιντς-Τσέλσι 0-0
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Mπρομ (17:00)
Έβερτον-Μπέρνλι (19:30)
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Κυριακή (14/3)
Σαουθάμπτον-Μπράιτον (14:00)
Λέστερ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (16:00)
Άρσεναλ-Τότεναμ (18:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ (21:15)

Δευτέρα (15/3)
Γουλβς-Λίβερπουλ (22:00)

Πηγή:www.gazzetta.gr