Νέα Σμύρνη: Ακόμη 10 ύποπτοι για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Με βασικό εργαλείο την “τράπεζα” δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας έχουν εντοπίσει ακόμη 10 υπόπτους για συμμετοχή στην άγρια επίθεση στον αστυνομικό στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Μάλιστα, τρεις από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ο Ανακριτής, να υπάρξουν εξελίξεις.

Στη μαρτυρία του 58χρονου πρώην κουνιάδου που φαίνεται να έκαψε τον “Ινδιάνο”-δρομέα, τον 30χρονο Έλληνα, ιρακινής καταγωγής, οδηγώντας στον σύντομο εντοπισμό και τη σύλληψή του, αναγνώρισε και έναν φίλο του που τον αποκαλούσε “Πόντιο” που συμμετείχε και αυτός στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, με τις Αρχές να επιχειρούν να τον ταυτοποιήσουν.

Ο συνήγορος του 30χρονου, κ. Παύλος Σαράκης, αναφέρει ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι δεν πήγε ποτέ στη Νέα Σμύρνη, κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό του GPS το επίμαχο χρονικό διάστημα αλλά και από μαρτυρίες συναδέλφων του.

Είναι εντυπωσιακό το πώς ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος, μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα, και συνελήφθη από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Μετά την παρέμβαση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τον περασμένο Φεβρουάριο βρισκόταν κάτω από μία ηλεκτρονική επιτήρηση από τον “κοριό” της αντιτρομοκρατικής.

Οι συνομιλίες και το στίγμα του κινητού του τον τοποθετούν σύμφωνα με τους αστυνομικούς στο σημείο της επίθεσης. Υποστηρίζουν πως είχε ξεχάσει ανοικτό το τηλέφωνό του με τους αστυνομικούς να ακούν ζωντανά την επίθεση και τις φράσεις των επιτιθέμενων.

Πηγή: thetoc.gr