Bundesliga: Χαλαρό διπλό για Μπάγερν, συντριβή για τη Σάλκε του Γραμμόζη

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε με 3-1 από τη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ και παρέμεινε στην κορυφή της Bundesliga, την ώρα που η Βόλφσμπουργκ επικρατούσε 5-0 της Σάλκε του Γραμμόζη – Ουνιόν με ανατροπή, νίκη και για Μάιντς

Στο… ρελαντί η Μπάγερν (1-3) τη Βέρντερ, «πάτησε» (5-0) τη Σάλκε του Γραμμόζη η εξαιρετική Βόλφσμπουγκ και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις. Νίκη 2-1 με ανατροπή για τη Ουνιόν κόντρα στην Κολωνία, ενώ η Μάιντς επικράτησε 1-0 της Φράιμπουργκ.

Καθάρισε ουσιαστικά από το πρώτο μέρος η Μπάγερν Μονάχου. Στο 22’ οι πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν βόλεϊ στην αντίπαλη περιοχή, μετά την ωραία εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ από τα αριστερά, την πρώτη κεφαλιά του Μίλερ και αυτή του Γκορέτσκα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Στο 35’ ο Μίλερ σέρβιρε και πάλι, αυτήν τη φορά από… εδάφους και ο Γκνάμπρι πλάσαρε για το 0-2. Ένα ακόμη κόρνερ του Κίμιχ έκανε ζημιά στη Βέρντερ, αφού ο Γκορέτσκα έστρωσε για τον Λεβαντόφσκι που σκόραρε από κοντά στο 67ο λεπτό. Ο Φάλγκραγκ στο 86’ πέτυχε απλά το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Φλικ παραμένει πρώτη, έχοντας πλέον 58 βαθμούς, ενώ η Λειψία είναι στους 53 και φιλοξενεί την Άιντραχτ την Κυριακή.

Η αντίσταση των «βασιλικών μπλε» κράτησε για περίπου μισή ώρα. Στο 32’, έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα κόντραρε στον Τιό, πήρε παράξενη τροχιά και ο Μουστάφι στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο περίπου, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Γραμμόζη (δεύτερο ματς στον πάγκο) κράτησαν ανέπαφη την εστία τους και στη συνέχεια ακολούθησε… μπόρα. Έπειτα από… τρικυμία στο 51’ ο Βέγκχορστ βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και τον εκτέλεσε.

Στο 58’, ακόμη ένα λάθος των φιλοξενούμενων, έπειτα από σωστή πίεση των γηπεδούχων, έφερε τον Μπακού σε θέση βολής μετά το γύρισμα του Βέγκχορστ. Η Βόλφσμπουργκ είχε μυριστεί… αίμα και στο 64’ ο Μπρεκάλο μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, πλάσαρε για το 4-0 και ο Φιλίπ στο 79’ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα. Στους 48 και την τρίτη θέση οι «λύκοι», ενώ η Σάλκε παραμένει τελευταία με 10.

Νίκη με 1-0 στο φινάλε για τη Μάιντς κόντρα στη Φράιμπουργκ. Σε ένα παιχνίδι που όδευε ολοταχώς σε λευκή ισοπαλία, ο Κουάισον «χτύπησε» στο 84ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, που επέστρεψαν στις νίκες και πήραν ανάσα. Πλέον έχουν 21 βαθμούς και είναι έστω και προσωρινά εκτός της επικίνδυνης ζώνης.

Η Ουνιόν γονάτισε την Κολωνία στο δεύτερο μέρος. Ο Ντούντα άνοιξε το σκορ στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου και ο Κρούζε απάντησε με το ίδιο νόμισμα στο 48’, ενώ ο Τρίμελ σκόραρε στο 67’ για το 2-1.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής
Παρασκευή, 12/3
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 3-1 (52’ Βάργκας, 76’ Ρίχτερ, 89’ Χαν – 68’ Νόιχαους)

Σάββατο, 13/3

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 5-0 (32′ Μουστάφι αυτ., 51′ Βέγκχορστ, 58′ Μπακού, 64′ Μπρεκάλο, 79′ Φιλίπ)
Ουνιόν Βερολίνου-Κολωνία 2-1 (48′ Κρούζε πεν, 67′ Τρίμελ – 45+2′ Ντούντα πεν.)
Μάιντς-Φράιμπουργκ 1-0 (84′ Κουάισον)
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 1-3 (86′ Φάλγκραγκ – 22′ Γκορέτσκα, 35′ Γκνάμπρι, 67′ Λεβαντόφσκι)
Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου(19:30)
Κυριακή, 14/3
Λεβερκούζεν-Αρμίνια Μπίλεφελντ (14:30)
Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ (19:00)

Πηγή:www.sport-fm.gr