New York Post: «O Κουόμο πρέπει να παραιτηθεί» – Έξι γυναίκες τον κατηγορούν για ανάρμοστη συμπεριφορά

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο με τον δήμαρχο του «Μεγάλου Μήλου» Μπιλ ντε Μπλάζιο και δεκάδες Δημοκρατικούς γερουσιαστές και βουλευτές να ζητούν την παραίτησή του, ύστερα από καταγγελίες έξι γυναικών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «New Υork Post»: «Ο Κουόμο πρέπει να φύγει», όπως γράφει και στο πρωτοσέλιδό της επισημαίνοντας ότι, 59 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές από τη Νέα Υόρκη υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν την απομάκρυνση του κυβερνήτη.

Από την πλευρά του, ο Κουόμο αρνείται τις κατηγορίες των γυναικών, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πρώην συνεργάτιδές του.

Η τελευταία είναι μια γυναίκα που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας και ισχυρίστηκε ότι ο κυβερνήτης έβαλε το χέρι του μέσα από την μπλούζα της αφού την κάλεσε στην επίσημη κατοικία του, πέρσι, με το πρόσχημα ότι ήθελε να τον βοηθήσει να επιδιορθώσει το κινητό τηλέφωνό του.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε συγγνώμη αν κάποιες γυναίκες αισθάνθηκαν άβολα με τη στάση του, επέμεινε όμως ότι δεν έχει αγγίξει ανάρμοστα καμία τους.

Το γραφείο της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς διενεργεί ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση. Ο Κουόμο έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί και κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας προτού να βγάλουν το πόρισμά τους.

Πάντως, ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, τόνισε ότι οι πιο πρόσφατες κατηγορίες είναι «ανησυχητικές».

«Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός ότι ο κυβερνήτης κάλεσε μια υπάλληλό του, την κάλεσε σε έναν ιδιωτικό χώρο και κατόπιν της επιτέθηκε σεξουαλικά, είναι απολύτως απαράδεκτο. Είναι αηδιαστικό για μένα και δεν μπορεί πλέον να παραμείνει κυβερνήτης», υποστήριξε ο δήμαρχος.