Ελληνικό “metoo”: Καλούνται ως ύποπτοι πασίγνωστοι ηθοποιοί

Του Παναγιώτη Στάθη

Ένα βήμα πριν την κλήτευσή τους ως υπόπτων για τη διάπραξη αδικημάτων, βρίσκονται δυο γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί με βάση την ποινική αξιολόγηση των καταγγελιών σε βάρος τους από την  Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε τελικό στάδιο για τις δύο “βαρύτερες” περιπτώσεις που ερευνούν οι εισαγγελείς, από τις πρώτες καταγγελίες που εισέφερε ο πρόεδρος του πειθαρχικού του ΣΕΗ Π. Τσαρούχας. Αφορούν δε βαριά αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Καταρχάς, σε ότι αφορά την έρευνα για πασίγνωστο πρωταγωνιστή που έχει δημοσίως καταγγελθεί από πολλές γνωστές ηθοποιούς, ο φάκελος περιλαμβάνει τρεις περιπτώσεις βαριών κακουργημάτων που δεν έχουν παραγραφεί. Οι δύο από τις τρεις γυναίκες που φέρονται ως τα θύματα του πασίγνωστου ηθοποιού έχουν ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που είχαν κάνει στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ.

Πρόκειται για:

– γυναίκα που καταγγέλλει βιασμό το 2008

– γυναίκα που καταγγέλλει απόπειρα βιασμού το 2010 μέσα στο θέατρο που εργαζόταν ο ηθοποιός

Η τρίτη περίπτωση που ερευνά η Εισαγγελία αφορά περίπτωση απόπειρας βιασμού που φέρεται να συνέβη το 2014. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν “έφτασε” στις αρχές από τους φακέλους που κατέθεσε ο κ. Τσαρούχας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της έρευνας οι εισαγγελείς Κ. Σπυρόπουλος και Ν. Στεφανάτος συνέλεξαν πολλά αποδεικτικά στοιχεία, μέσω των οποίων έφτασαν στα ίχνη της τρίτης γυναίκας, η οποία αναμένεται επίσης να καταθέσει στην Εισαγγελία

Σε ότι αφορά τον δεύτερο ηθοποιό που ερευνάται για βαρύ αδίκημα, πρόκειται για λιγότερο γνωστό πρωταγωνιστή, που έχει καταγγελθεί από γυναίκα για βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2020.