Πως ακριβώς γίνονται οι προσλήψεις στον Δήμο μας;

Την Τρίτη 23/02 στις 12:00, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας με ένα και μοναδικό θέμα την πρόσληψη με εξάμηνη σύμβαση 24 ατόμων σε διάφορες ειδικότητες για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.
Η εισήγηση του θέματος για ακόμα μια φορά ήρθε τελευταία στιγμή, στις 11:30, μη δίνοντας τα χρονικά περιθώρια στους συμβούλους να την μελετήσουν.
H εισήγηση όριζε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα έπρεπε να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι αλλά δεν όριζε την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, τον τρόπο που θα επιλεγούν καθώς και το που θα έπρεπε να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
Παρόλα αυτά το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη της Ο.Ε.
Ποιος σύμβουλος άλλωστε θα μπορούσε να καταψηφίσει προσλήψεις προσωπικού την στιγμή που οι ανάγκες στον Δήμο ήταν έτσι και αλλιώς μεγάλες ακόμα και πριν την εμφάνιση της πανδημίας.
΄Αλλωστε θεωρήθηκε ότι το τεχνικό μέρος του θέματος θα καθοριζόταν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η πρόταση λοιπόν πέρασε ομόφωνα και αναρτήθηκε στην Διαύγεια την ίδια μέρα στις 14:30.
Δύο μέρες αργότερα στις 25/02 πιστώθηκαν στον προϋπολογισμό του 2021 ποσά που αφορούν δαπάνες για τις συγκεκριμένες προσλήψεις, κινήσεις οι οποίες επίσης αναρτήθηκαν.
Την Παρασκευή 26/02 στις 10:55 αναρτάται στην Διαύγεια απόφαση του Δημάρχου Αιγιαλείας με την οποία γίνονται γνωστά τα ονόματα των ανθρώπων που προσέλαβε ο Δήμος και τις αντίστοιχες θέσεις τις οποίες θα στελεχώσουν.
Χωρίς να προηγηθεί προκήρυξη, χωρίς να αναρτηθεί πουθενά η διαδικασία, χωρίς να γίνουν επί της ουσίας αιτήσεις απλά ανακοινώθηκαν τα ονόματα.
Δημιουργούνται συνεπώς κάποια πραγματικά ερώτημα:
Με ποια προκήρυξη έκανε γνωστό ο Δήμος προς τους ενδιαφερομένους ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας;
Ποια ήταν η αρχική και ποια η καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία θα μπορούσε κάποιος να κάνει αίτηση;
Σε ποιο αρμόδιο τμήμα έγιναν οι αιτήσεις των ατόμων που τελικά προσλήφθηκαν;
Ποιοι άνθρωποι και με ποιο τρόπο ενέκριναν αυτούς που τελικά θα στελεχώσουν τις θέσεις;
Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των ατόμων;
Υπήρξαν άνθρωποι που έκαναν αίτηση και απορρίφθηκαν;
Όλη αυτή η κατάσταση είναι διαφανής η αδιαφανής;
Αποτελεί αυτή η κατάσταση ή όχι προσβολή για τους εκατοντάδες άνεργους της περιοχής που σε δύσκολες εποχές πασχίζουν να βρουν δουλειά χωρίς να στηρίζονται στις υποσχέσεις των κομματικών μηχανισμών και τα ταξίματα των τοπικών αρχόντων;
Είναι αυτό χαστούκι για την νέα γενιά και τους νέους ανέργους που παρακολουθούν το σάπιο και το κατεστημένο να κυριαρχεί ακόμα και σήμερα;
Ο κ Καλογερόπουλος τελικά προσπαθεί όπως μας έλεγε και με το θέμα της άρδευσης να πατάξει τις πελατειακές σχέσεις ή τις εμπεδώνει και τις προωθεί με κάθε ευκαιρία;
Θέλουμε ένα Δήμο που ο εκάστοτε Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα θα προσλαμβάνουν τους φίλους τους για δουλειά ή ένα Δήμο στον οποίο όλες οι προσλήψεις θα γίνονται με ισοτιμία και διαφάνεια και οι θέσεις θα καλύπτονται από άτομα ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις;

 

Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α)