Πάτρα: Τι έδειξαν τα rapid test στο κέντρο της πόλης


O Δήμος Πατρέων σε συνεργασία  με τον ΕΟΔΥ, την 6η ΥΠΕ και το Κ.Υ. Βόρειου Τομέα, διενήργησαν και σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου, νέα μαζικά rapid τεστ για covid-19, στους δημότες που ήθελαν να εξεταστούν, αυτή τη φορά στην συμβολή των οδών Γεροκωστοπούλου και Κανακάρη και Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου.

Σε Γεροκωστοπούλου και Κανακάρη έγιναν συνολικά 177 τεστ και βρέθηκαν 2 θετικά.

Σε Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου έγιναν 200 τεστ και βράθηκαν 3 θετικά.

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη που ήταν και αυτή τη φορά παρούσα στην διαδικασία διεξαγωγής των τεστ, σε δήλωσή της τόνισε:

«Είμαστε σε μια δύσκολη καμπή εδώ στην Αχαΐα, με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι υψηλό και τα test covid συνεχίζονται σε συνεργασία του Δήμου Πατρέων με τον ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ. Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν με το προσωπικό που έχουν. Μακάρι να γίνονταν περισσότερα τεστ για να έχουμε κάθε φορά μια ακόμα καλύτερη εικόνα για το πού βρισκόμαστε επιδημιολογικά.

Αυτό ωστόσο που έχει σημασία, για να μην πιέζονται τα νοσοκομεία, είναι να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Είναι κάτι που το λέμε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να το λέμε. Πρέπει να προσληφθεί άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να γίνει ό,τι άλλο απαιτείται από εξοπλισμό και ταυτόχρονα ν’ ανοίξει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος για να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία μας και να πάρει μια ανάσα η περιοχή, σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη».