(Βίντεο)-Σάκης Αρναούτογλου: SOS για βροχές – Έρχεται παγερός βοριάς

Μεταβολή του καιρού θα υπάρξει στα μέσα της εβδομάδας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου με επίκεντρο την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Αξιόλογες βροχές μετά από αρκετό διάστημα αναμένονται στη χώρα μας στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ από το δεύτερο κιόλας μισό της Τετάρτης θα υπάρχουν πυκνές συννεφιές στα βόρεια και οι βροχές θα είναι αξιόλογες κυρίως σε όλο το δυτικό και βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Το κακό της υπόθεσης σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου είναι πώς σύμφωνα με την πρόγνωση θα βρέξει μάλλον αρκετά και στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας. Αξίζει να σημειωθεί πώς σ’ αυτές τις περιοχές αρκετοί κάτοικοι διαμένουν ακόμη σε σκηνές αφού τα σπίτια τους μετά τις εκτεταμένες ζημιές έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Την εμφάνισή τους αργά το βράδυ της Τετάρτης προς τα ξημερώματα της Πέμπτης θα κάνουν και τα χιόνια στα ορεινά τμήματα της κεντρο-βόρειας Μακεδονίας και Θράκης καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια θα κατέβουν νοτιότερα.

Την Πέμπτη ο βοριάς θα είναι παγερός αλλά μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και η ηλιοφάνεια θα επιστρέψει και πάλι την Παρασκευή.

Το Σάββατο θα υπάρξουν κάποιες συννεφιές από τα νότια ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν θα είναι ικανές να δώσουν αξιόλογα φαινόμενα πέρα από κάποιες τοπικές βροχές.