ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση του δημάρχου Κ. Πελετίδη, με το σωματείο εργαζομένων στο ΠΓΝΠ – Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα με το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν υπόψη του Δημάρχου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη μάχη τους ενάντια στην πανδημία, αλλά και στη μάχη για τη συνολική προστασία της υγείας του λαού. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο «μίας νόσου», με μία σειρά κλινικές να έχουν συμπτυχθεί, να υπολειτουργούν, ακόμα και να μη λειτουργούν καθόλου, με αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες μας είτε να απευθύνονται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα είτε να μένουν χωρίς περίθαλψη.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε, για μία ακόμα φορά, την αλληλεγγύη και τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στις διεκδικήσεις των υγειονομικών. Τόνισε πως παρά τις παρεμβάσεις των εργατικών σωματείων της πόλης μας, παρά τις παρεμβάσεις και τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής, για άμεσα και δραστικά μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού και θωράκισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική κόστους – οφέλους, εμπορευματοποίησης της υγείας, παίζοντας καθημερινά τις ζωές των πολιτών «κορώνα – γράμματα».

Ειδικά για το αίτημα της επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας, που έθεσε το Σωματείο, ο  Δήμαρχος τόνισε ότι πραγματική επίταξη δεν είναι αυτή στην οποία προχωρά η Κυβέρνηση, η οποία συνδυάζεται με «δωράκια» για τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας που θησαυρίζουν στις πλάτες των αρρώστων. Η επίταξη έπρεπε να είχε γίνει «χθες», με όρους δημοσίου συμφέροντος και διασφάλισης της υγείας του ελληνικού λαού.

Τέλος, εκφράστηκε κοινή βούληση για ενέργειες που θα οδηγήσουν στην επαναλειτουργία του νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, ώστε να θωρακιστεί υγειονομικά η πόλη μας.