ΠΑΤΡΑ: Εφιάλτης για τις Αρχές το τριήμερο Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα – Συσκέψεις και μέτρα ελέγχου για συνωστισμούς

Τρομάζει τους ειδικούς και τους υγειονομικού  φορείς  το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας και γι΄αυτό  σχεδιάζουν τον έλεγχο και κυρίως την οργανωμένη ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να αποφευχθούν πάρτι, συγκεντρώσεις και συγχρωτισμός .

Η Περιφέρεια, συγκαλεί αύριο έκτακτη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι έλεγχοι το τριήμερο.

Από την  6η Υγειονομική Περιφέρεια  ήδη έχει αναπτυχθεί ένας σχεδιασμός που απαιτεί όμως τη συνδρομή όλων των φορέων ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες περαιτέρω διασποράς του ιού. «Από την πλευρά μας θα εγκαταστήσουμε συνεργία του ΕΟΔΥ για διενέργεια τεστ στις σκάλες Αγίου Νικολάου και Πατρέως, στη μαρίνα, στο νότιο Πάρκο και όπου αλλού συγκεντρώνεται κόσμος. Τα τεστ θα είναι συνεχή για όλες αυτές στις ημέρες.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τη διαχείριση του κορονοϊού Χαράλαμπος Γώγος, δεν κρύβει  ότι η Επιτροπή εστιάζει σε δύο περιοχές, την Αττική και την Αχαΐα.
Σε ό,τι αφορά το τριήμερο, ο κ. Γώγος επισημαίνει: «Ελπίζω να υπάρξει σύνεση και να αποφευχθούν καταστάσεις με τον συγχρωτισμό. Οι πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για τον έλεγχο της κατάστασης. Να ακούσουν τις εκκλήσεις. Αν αυτό δεν συμβεί φοβάμαι ότι θα ζήσουμε πολύ άσχημες καταστάσεις».