Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αποπομπή Αρκουμανέα για το κορονοπάρτι στο Μαρούσι

«Χρειάστηκε να περάσουν 24 ώρες για να επιβεβαιωθεί πως οι «άλλες υπηρεσίες» που «κάρφωσε» ο κ. Χαρδαλιάς για το κορονοπάρτι την Τσικνοπέμπτη ήταν ο ΕΟΔΥ του κ. Αρκουμανέα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

«Οι κόντρες τους δεν μας ενδιαφέρουν, ας τις λύσουν μεταξύ τους», δηλώνει. Ωστόσο, τονίζει, «το γεγονός ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν ξέρει τι συμβαίνει στο κτίριο του υπουργείου του και οι υπηρεσίες του κ. Αρκουμανέα, υπεύθυνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εμβολιασμό, κάνουν κορονοπάρτι στο εμβολιαστικό κέντρο που συγκεντρώνονται χιλιάδες ηλικιωμένοι καθημερινά, δεν το λες και σοβαρή και υπεύθυνη στάση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη «να αποπέμψει τον κ. Αρκουμανέα που κρύβεται από προχθές». «Εκτός εάν δεν τολμά, γιατί ο ίδιος έχει δώσει το knowhow στους υφισταμένους του από την Ικαρία. Ευθύνη εξάλλου έχουν μόνο οι πολίτες που πηγαίνουν μία βόλτα στην πλατεία και καταλήγουν να τρώνε ξύλο», σχολιάζει.

H νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε και σύμφωνα με το οποίο εργαζόμενοι φέρονται να πραγματοποιούν γλέντι την Τσικνοπέμπτη, στο κτίριο, εν μέσω αυστηρού lockdown.

Με ανάρτησή του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απέρριψε τις κατηγορίες, οτι προκειται για κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή από εργαζομένους ή στελέχη της ΓΓΠΠ στην συγκεκριμένη μάζωξη.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον υφυπουργό ότι αποποιείται των ευθυνών του “ρίχνοντας τις ευθύνες σε «άλλη υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας»” και τον καλεί να πει ποιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας που έστησε το εν λόγω γλέντι.

Υπενθυμίζεται οτι ο ΕΟΔΥ έπαυσε από τα καθήκοντά τους τέσσερις συμβασιούχους καθώς διαπίστωσε πως εμφανίζονται στο βίντεο με το κορονοπάρτι που αναρτήθηκε στα social media.