Νιγηρία: Ένοπλοι άρπαξαν 25 ομήρους από δύο χωριά, αφού λήστεψαν τους κατοίκους

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι απήχθησαν την Δευτέρα από ενόπλους που επιτέθηκαν σε δύο χωριά στην Πολιτεία του Νίγηρα, στην κεντρική Νιγηρία, όπως ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Δεκάδες ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, γύρω στις 2.30 (ώρα Ελλάδας) στο χωριό Κουτούνκου. Οι δράστες άφησαν τις μοτοσικλέτες τους έξω από την κοινότητα και προχώρησαν πεζή για να μην τους καταλάβουν οι κοιμισμένοι κάτοικοι.

«Μπήκαν στα σπίτια και λήστεψαν τα θύματά τους, κατόπιν απήγαγαν 24 ανθρώπους», είπε ο Ισμαήλ Μοντίμπο Καγκάρα, ο διοικητής της περιφέρειας Ουσίσι, στην οποία υπάγεται το χωριό. «Μετά πήγαν στο γειτονικό χωριό Αντίντι και πήραν έναν ακόμη κάτοικο», πρόσθεσε.

Εδώ και μια δεκαετία, συμμορίες εγκληματιών, τους οποίους οι τοπικές αρχές αποκαλούν «ληστές», τρομοκρατούν τον πληθυσμό στη βορειοδυτική και την κεντρική Νιγηρία. Εξαπολύουν επιθέσεις σε χωριά, κλέβουν ζώα και παίρνουν ομήρους ταξιδιώτες ή ντόπιους, ζητώντας λύτρα. Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον σχολείων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, στην ίδια Πολιτεία, μια συμμορία επιτέθηκε σε σχολείο και άρπαξε 42 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 27 ήταν παιδιά. Οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι δέκα ημέρες αργότερα. Την περασμένη εβδομάδα στην ίδια περιοχή απήχθησαν 18 ταξιδιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ