Φ. Γεννηματά: “Όχι στο θέατρο του παραλόγου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ”

Δριμεία κριτική διατυπώνει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τους κατηγορεί πως τις δύσκολες ώρες έξαρσης της πανδημίας παίζουν ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου και διαχωρίζει τη θέση του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας πως δεν θα ακολουθήσει στην όξυνση. Επισημαίνει κρίσιμα θέματα-προκλήσεις, που κατά την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής έχει να αντιμετωπίσει η χώρα. Όπως τονίζει η επόμενη μέρα δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια και για αυτό χρειάζεται από τώρα σχέδιο, προετοιμασία, ετοιμότητα.

“Οφείλουμε να απαντήσουμε στην αγωνία των ανθρώπων που αναρωτιούνται πόσες και πόσοι θα είναι τότε όρθιοι σωματικά, οικονομικά, ψυχολογικά για να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση της χώρας. Με ποιο σχέδιο; Ποιες προτεραιότητες; Που θα κατευθυνθούν οι πόροι των Ευρωπαϊκών Ταμείων; Τι θα γίνει με τους νέους της χώρας; Πως και πότε θα ενταχθούν στην οικονομική ζωή; Τι θα γίνει με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να λειτουργήσουν μετά από τόσους περιορισμούς και αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά; Τι θα γίνει με τις ανισότητες που διευρύνονται; Με την κοινωνική συνοχή που διαρρηγνύεται;”, αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

Στην εκτενή παρέμβασή της, η κ. Γεννηματά, τονίζει ότι “η κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται καθημερινά σε μία απίστευτη προσπάθεια όξυνσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Αναζητούν όλο και περισσότερο “εύκολους” τρόπους για να παρακάμψουν την κοινωνία που δοκιμάζεται”. Επικρίνει και τις δύο πλευρές υποστηρίζοντας πως απευθύνονται στο θυμικό του εκλογικού σώματος, με όρους μιας άτυπης και παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου με μετωπική σύγκρουση του δήθεν δίπολου.

“Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται αδύναμη και ανίκανη για μια ακόμα φορά να αναλάβει τη διαχείριση στα δύσκολα και ετοιμάζεται να τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο οικονομικής κρίσης. Και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως η Ιστορία θα επαναληφθεί και θα υπάρξουν ξανά συνθήκες για να παραστήσουν και πάλι τους “σωτήρες”. Όμως, το μόνο που μπορούν είναι να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση”, υπογραμμίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης σημειώνει πως η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί αυτούς που τζογάρουν πολιτικά στην αναταραχή, αφήνοντας στο περιθώριο τα επιτακτικά κοινωνικά προβλήματα που αναζητούν απαντήσεις.

Για την στρατηγική που ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής, η κ. Γεννηματά δεσμεύεται πως θα διαφυλάξει την ενότητα του ελληνικού λαού καθώς , όπως δηλώνει, “η δημοκρατική παράταξη έχει καθήκον να στηρίξει την κοινωνία ενεργά. Με θέσεις, με πρακτικές κοινωνικής αλληλεγγύης, με στήριξη του κοινωνικού κράτους και των θεσμών του. Να πρωταγωνιστήσουμε για μια νέα κοινωνική συμφωνία. Με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα βασισμένο στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, με παραγωγή στον τόπο μας, με προστασία των θέσεων και σχέσεων εργασίας”.

Η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει πως δεν είναι ώρα για παιχνίδια με τη φωτιά που τροφοδοτούν εντάσεις, πολώνουν, διχάζουν και μπορεί να διαλύσουν κυριολεκτικά τη χώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες και καλεί τον πρωθυπουργό να αντιληφθεί ότι οι εστίες βίας και ανομίας στην πατρίδα μας είναι ακόμα ενεργές, δεν έχουν σβήσει και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να τις αναζωπυρώνει η κυβέρνηση με αυταρχισμό και τους μηχανισμούς καταστολής.

Ταυτόχρονα καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να συνέλθει και να αρθεί στο ύψος των θεσμικών υποχρεώσεών της. “Η αδυναμία τους να σκύψουν στα προβλήματα της κοινωνίας και να βρουν απαντήσεις, τους σπρώχνει στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, στο να υποθάλπουν τον ακραίο εξτρεμισμό, που είναι βούτυρο στο ψωμί της δεξιάς και αποκρουστικός για τον προοδευτικό κόσμο της χώρας” σημειώνει και προσθέτει:

“Καλούμε τους πολίτες που συμμερίζονται τις ιδέες μας να πυκνώσουν τις γραμμές μας ώστε να στείλουμε μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα νέα σενάρια εκτροχιασμού που εξυφαίνονται στις πλάτες της κοινωνίας”.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ