Δεν αντέχουμε άλλο αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος μας με τις ευλογίες του κράτους

Προς:1.Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη

  1. Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ι. Τσακίρη

Κοιν:

1) Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

2) κ. Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

3) κ.κ Βουλευτές Αχαΐας

4) κ. Πρόεδρο ΕΣΕΕ

5) κ. Πρόεδρο ΟΕΕΣΠ

6) κ. Πρόεδρο Επιμελητήριου Αχαΐας

7) μέλη μας

8) ΜΜΕ

 

 

 

Αξιότιμε κ Υπουργέ, ακριβώς ένα χρόνο μετά το πρώτο lockdown, βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Το λιανεμπόριο και οι πληττόμενες επιχειρήσεις καταστρέφονται ενώ τα κρούσματα από την πανδημία δυστυχώς παραμένουν υψηλά.

Έχουμε καταγγελίες ότι σούπερ μάρκετ  πουλάνε τα πάντα.

Επειδή δεν πάει άλλο και δεν θέλουμε εμείς να γίνουμε οι «ρουφιάνοι» του συστήματος, σας ζητάμε για άλλη μια φορά, αυτό που σας ζητάμε από  πέρυσι.

ΤΑ S/M ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ για όσο έχετε κλειστά με κρατική εντολή το λιανεμπόριο. Επιτέλους δεν αντέχουμε άλλο αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος μας με τις ευλογίες του κράτους.

Αξιότιμε κε Υπουργέ, επί τη ευκαιρία θέλουμε να σας αναφέρουμε και ένα ακόμα ζήτημα που αν και έχουμε  ενημερώσει το Υπουργείο σας και τον αρμόδιο Υφυπουργό  μέσω της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου εδώ και είκοσι μέρες περίπου, εντούτοις δεν έχετε προβεί στην επίλυσή του.

Κατά την διάρκεια αυτού του lockdown (σε αντίθεση με τα προηγούμενα) οι λαϊκές αγορές μπορούν και πουλάνε, κατόπιν αδείας σας, όλα τα διαρκή βιομηχανικά προϊόντα , κάτι που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και μεγάλη δυσαρέσκεια στους εκατοντάδες κλειστούς Εμπόρους της Αιγιαλείας οι οποίοι μας έχουν κάνει πάμπολλες καταγγελίες.

 

 

 

Θεωρούμε ότι και αυτή η μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού αγγίζει όλους τους συναδέλφους μας ανά το Πανελλήνιο.

ΖΗΤΟΥΜΕ, για άλλη μια φορά να απαγορευτεί η πώληση όλων των βιομηχανικών προϊόντων από τις λαϊκές για όσο έχετε κλειστά με κρατική εντολή τις επιχειρήσεις  μας.

Ελπίζουμε στην άμεση λύση και των δύο θεμάτων που σας θέσαμε.

Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε  για το σχεδόν συνεχές κλείσιμο των καταστημάτων μας και τη συνεχή μείωση του τζίρου των πληττόμενων επιχειρήσεων εδώ και ένα χρόνο.

Αξιότιμε κ Υπουργέ, ανοίξτε τα μαγαζιά του λιανεμπορίου.

Η κινητικότητα που προκαλείται στην κοινωνία για να ψωνίσουν οι καταναλωτές στα μικρά μας μαγαζιά είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Τα υψηλά κρούσματα που υπάρχουν σήμερα, <αθωώνουν> πανηγυρικά τις επιχειρήσεις μας ως υπαίτιες του κακού.

Ο εγκλεισμός και τα συνεχόμενα lockdown δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά τα κρούσματα.

Αντίθετα επέφεραν αυτοκτονίες, χρέη, φτωχοποίηση, ψυχικά προβλήματα και αύξηση ψυχοφαρμάκων και ουσιών, οικογενειακά προβλήματα και αύξηση αλκοολισμού και ενδοοικογενειακής βίας καθώς και δεκάδες προβλήματα υγείας απόρροια του άγχους, του φόβου και της αβεβαιότητας σε εμάς τις οικογένειες μας και τους υπαλλήλους μας.

 

 

 

 

με τιμή

ο Πρόεδρος

 

Λάμπης Π. Παπαδόπουλος