Αποκεφαλισμός καθηγητή στη Γαλλία: 13χρονη μαθήτρια παραδέχτηκε πως στοχοποίησε τον Σαμιέλ Πατί

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δηοσιότητας για την υπόθεση της δολοφονίας του 47χρονου καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί, που αποκεφαλίστηκε έξω από το σχολείο του, με αφορμή τα σκίτσα του Charlie Hebdo με τον προφήτη Μωάμεθ που έδειξε στους μαθητές του.

Ένας 18χρονος Τσετσένος ήταν αυτός που επιτέθηκε και αποκεφάλισε τον άνδρα, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ (ο θεός είναι μεγάλος) και τελικά εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η μαθήτρια που ήταν η αιτία να κατηγορηθεί ο Σαμιέλ Πατί για βλασφημία με, τον πατέρα της να ηγείται της εκστρατείας σπίλωσης του ονόματος του Γάλλου καθηγητή, παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα γιατί ζήλευε την αδερφή της επειδή ήταν καλή μαθήτρια.

«Ο καθηγητής Ιστορίας δεν πρόσβαλε ποτέ τους μουσουλμάνους μαθητές του, είπα ψέμματα», παραδέχτηκε η 13χρονη μαθήτρια, στοχοποιώντας έναν αθώο άνθρωπο γεγονός που οδήγησε σ΄ένα απίστευτο έγκλημα.

Η μαθήτρια σκέφτηκε να πει στον πατέρα της ότι ο Πατί, καθηγητής τους στην Ιστορία, στο γυμνάσιο του Κονφλάν Σεντ Ονορέ, είχε ζητήσει από τους μουσουλμάνους μαθητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα προτού ο ίδιος δείξει στους υπόλοιπους σκίτσα του Charlie Hebdo που σατίριζαν τον Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος γα την ελευθερία της έκφρασης, προκαλώντας την οργή των μουσουλμάνων γονέων.

Όμως, η 13χρονη μαθήτρια ομολόγησε στις αρχές – το επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της- ότι η ίδια δεν ήταν καν παρούσα την ημέρα του επεισοδίου με τα σκίτσα. Είχε πάρει αποβολή για κακή διαγωγή.

Κατά την ανάκρισή της στις 25 Νοεμβρίου του 2020, όπως γράφει σε χθεσινό της άρθρο η εφημερίδα «Le Figaro», η μαθήτρια παραδέχτηκε ότι επινόησε την ιστορία επειδή αισθανόταν μειονεκτικά σε σχέση με τη δίδυμη αδελφή της που ήταν καλή μαθήτρια.

H αστυνομία γρήγορα ανακάλυψε ότι η κοπέλα απουσίαζε από την τάξη την ημέρα που ο Πατί έδειξε τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.

Οι αρχές ανακάλυψαν επίσης ότι ο Πατί δεν ζήτησε να βγουν έξω οι μουσουλμάνοι μαθητές, αλλά απλώς πρότεινε σε όσους το θέλουν, να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους.