ΑΧΑΪΑ: Το ΚΚΕ για τους δύο αδικοχαμένους νεκρούς εργάτες – «Όχι άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών»

Εργάτες και εργάτριες της Αχαΐας

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους οικείους και στους συναδέλφους των δύο αδικοχαμένων νεκρών εργατών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή την ώρα της δουλειάς πριν λίγες μέρες.
Πρόκειται για άλλα δυο θανατηφόρα εργατικά εγκλήματα των εργοδοτών που δε διστάζουν με την ανοχή των κυβερνήσεων να θυσιάζουν ακόμη και την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Οι ευθύνες για το νέο εργοδοτικό έγκλημα βαραίνουν αποκλειστικά τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες , το κράτος , που αντιμετωπίζουν ως κόστος τα μέτρα υγείας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, έχουν κάνει ¨νόμο¨ την εντατικοποίηση της δουλειάς, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, στοχοποιούν την συνδικαλιστική δράση , ενώ οι γιατροί εργασίας και οι σταθμοί πρώτων βοηθειών ή τα Κέντρα Υγείας μέσα στις βιομηχανικές ζώνες είναι εντελώς ανύπαρκτες.

Για ακόμη μια φορά φανερώθηκε ότι τα κέρδη των αφεντικών δεν συμβαδίζουν με την ευημερία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Το περιβόητο αφήγημα της ανάπτυξής τους το πληρώνουν με τον ιδρώτα , το αίμα και την ζωή τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Αυτά τα θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα έρχονται να προστεθούν στην ατελείωτη λίστα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς.
Οι εργαζόμενοι τόσο στην βιομηχανική Περιοχή όσο και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις βιώνουν στο πετσί τους τα ελλειπή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από την πανδημία του Κορωναιού στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες της Αχαΐας:
 Να σηκώσουν ανάστημα , να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για το δικό τους συμφέρον και την δική τους προοπτική.
 Να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία της ζωής τους , των δικαιωμάτων τους.
 Να δυναμώσουν και να παλέψουν μέσα από τα εργατικά σωματεία και με την πάλη τους να συγκροτήσουν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Απαιτούμε:
– Την άμεση διερεύνηση των εργατικών δυστυχημάτων και την απόδοση ευθυνών.
-Την άμεση στήριξη των οικογενειών των νεκρών εργατών.
– Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζομένων.
– Την άμεση ενίσχυση του ΣΕΠΕ Δυτικής Ελλάδας και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών με προσωπικό και υποδομές.
– Την δημιουργία σταθμού πρώτων βοηθειών και σύγχρονου Κέντρου Υγείας στην ΒΙΠΕ.

Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών.