Ξυλοδαρμός – Νέα Σμύρνη: Νέες μαρτυρίες, το λάθος ΕΛ.ΑΣ. να στείλουν επιχειρησιακούς για κλήσεις

Πολλά δεδομένα, αρκετές ασάφειες και επικίνδυνο αποτέλεσμα.

Δύο χιλιόμετρα προέβλεπε ο περιορισμός μετακίνησης το Σαββατοκύριακο. Ήταν βέβαιο ότι θα προκαλούσε συγκεντρώσεις πολιτών τοπικού χαρακτήρα, σε άλση, και πλατείες των δήμων. Απ’οτι φαίνεται ο αστυνομικός σχεδιασμός δεν ήταν επαρκής.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι αντί να χρησιμοποιηθεί προσωπικό αστυνομικών τμημάτων ήπιας αντιμετώπισης, στις καταγγελίες πολιτών στο κέντρο της Άμεσης Δράσης για συνωστισμό στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, έστειλαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Δηλαδή το προσωπικό μιας επιχειρησιακής ομάδας που έχει εκπαιδευτεί σε πρακτικές πάταξης του εγκλήματος, χρησιμοποιήθηκε για την απομάκρυνση πολιτών από μία πλατεία και την καταγραφή παραβάσεων COVID, που κατέληξε σε βίαια χτυπήματα κατά συγκεντρωμένων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ένας ανθυπαστυνόμος και ένας υπαρχιφύλακας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φαίνεται πως είναι οι πρωταγωνιστές του ξυλοδαρμού του νεαρού με μεταλλικά πτυσσόμενα κλομπ, υποστηρίζουν πως υπήρχε συνωστισμός στην Πλατεία και έκοβαν πρόστιμα, 19 στον αριθμό, όταν δέχθηκαν επίθεση από 30 περίπου άτομα, οι οποίοι με μπουνιές και κλωτσιές επιχείρησαν να τους αφαιρέσουν τα μπλοκάκια των παραβάσεων, τα κλομπ αλλά και τον οπλισμό. Ο πρώτος αναφέρει πως τραυματίστηκε στη μέση και το χέρι και ο δεύτερος στο χέρι, γι αυτό και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την προανάκριση καλούνται να εντοπίσουν, είτε αντίστοιχα βίντεο, είτε αξιόπιστες μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν τα όσα ισχυρίζονται οι εμπλεκόμενοι ένστολοι, σχετικά με επιθέσεις που δέχθηκαν.

Στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας αναμένεται να προσκομιστούν οι καταγεγραμμένες εντολές που δέχθηκαν οι αστυνομικοί στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης από το κέντρο της Άμεσης Δράσης και τι διαβίβασαν εκείνοι.

Πηγή: skai.gr