Θάνατος Ντασό: Πώς συνετρίβη το ελικόπτερο με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο

Έρευνα για ακούσια ανθρωποκτονία διέταξαν οι γαλλικές αρχές προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος βουλευτής Ολιβιέ Ντασό, κοντά στη Ντοβίλ της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Ο 69χρονος Ντασό και ο πιλότος του ελικοπτέρου βρέθηκαν χθες νεκροί μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Ο Γάλλος βουλευτής με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επέστρεφε ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο στην ιδιωτική εξοχική κατοικία του στην περιοχή Τουκέ, εκεί όπου βρήκε τον θάνατό του.

Ο Ολιβιέ Ντασό ήταν ένας από τους κληρονόμους του ομίλου Dassault Aviation που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Falcon, Mirage και Rafale.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», τα πτερύγια κάποιου από τους έλικες του ελικοπτέρου φαίνεται ότι χτύπησαν τα κλαδιά ενός δέντρου, λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, όπως αποφάνθηκε πηγή κοντά στην έρευνα.

Το ελικόπτερο ήταν τύπου Aérospatiale AS350 Ecureuil, το οποίο συνετρίβη κατά την απογείωση όπως αναφέρει το τμήμα έρευνα της αστυνομίας που έχει επιφορτιστεί με την διεξαγωγή της έρευνας.

Μακρόν: Μεγάλη απώλεια ο ξαφνικός θάνατος του Ολιβιέ Ντασό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον βουλευτή του κόμματος «LR» (Οι Ρεπουμπλικανοί, δεξιά),με μήνυμα του στο Twitter.

«Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του», έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ο πιλότος του ιδιωτικού ελικοπτέρου επίσης σκοτώθηκε στο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα στην Τουκ, κοντά στη Ντοβίλ, στις ακτές της Νορμανδίας όπου έχει εξοχική κατοικία, σύμφωνα.

Η εισαγγελία ανέλαβε το τμήμα των ερευνών της χωροφυλακής αεροπορικών μεταφορών, που είναι αρμόδια για την έρευνα.

Βουλευτής του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων από το 2002, ο Ντασό θεωρείτο ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως μαζί με τους δύο αδελφούς του και την αδελφή του, με περουσία που ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κληρονόμησε από τον πατέρα του, σύμφωνα με τη λίστα Forbes των πλουσιότερων του πλανήτη για το 2020.Ο Ντασό παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Dassault λόγω του πολιτικού του ρόλου για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

Πολλές προσωπικότητες απέτισαν φόρο τιμής στον γιο του Σερζ Ντασό, πρώην προέδρου της Dassault Aviation που πέθανε το 2018 και στον εγγονό του Μαρσέλ Ντασό, ιδρυτή του ομίλου, ο οποίος ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γαλλίας.