(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας 

advertisement

 

Με ζωηρό ενδιαφέρον και καίρια ερωτήματα από τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 3 Μαρτίου, η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποίησε το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, ως δράση του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με τη στήριξη της 6ης ΥΠΕ, προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση τόσο από το youtube κανάλι και την facebook page της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., όσο και από τη σελίδα του Συλλόγου στο facebook.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Κούκουρας – Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Παν/μίου Πατρών, η κ. Ελένη Μητροπούλου – κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια των σεμιναρίων εκπαίδευσης φροντιστών γυναικών με καρκίνο, που αποτελούν μέρος του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας», και η κ. Ρένα Χυτοπούλου, εκπαιδευμένη εθελόντρια και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας. Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., κ. Μαρία Τσουκαλά, και η Πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας», κ. Λιολιώ Κολυπέρα, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, κ. Ιωάννα Δημουλά.

Η μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη στο επίσημο κανάλι Youtube της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και στη facebook σελίδα @almazoispatras, ενώ σύντομα θα αναρτηθεί και στο κανάλι YouTube Alma Zois Patras του Συλλόγου.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στους λοιπούς δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr