BINTEO: #DwsePasa στο Μπάσκετ Γυναικών- Παρουσίαση Α’ Αναπτυξιακού Πυλώνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας,  από την ομάδα του #DwsePasa η διαδικτυακή παρουσίαση για την ανάλυση του Α’ Αναπτυξιακού Πυλώνα με επίκεντρο το Μπάσκετ Γυναικών.

Εισηγητές των προτάσεων του #DwsePasa για το αύριο του Μπάσκετ Γυναικών, ήταν η κυρία Άννη Κωνσταντινίδου και ο κύριος Χρήστος Βασιλειάδης.

Η Άννη Κωνσταντινίδου, γνωστή στα παρκέ με τα προσωνύμια “Magic Annie” και «Θηλυκός Γκάλης», είχε διατελέσει αρχηγός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ για 8 χρόνια, έχει κερδίσει 10 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα, έχει συμμετάσχει σε δύο Final4 Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα ψηφίστηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και των δύο διοργανώσεων. Η κα. Κωνσταντινίδου είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου McGill University με πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο στη Φυσιολογία της Άσκησης, δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην Αθλητική Διοίκηση και τρίτο μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει και αρκετές δημοσιεύσεις. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο σε ουκ ολίγες διοργανώσεις και συγκεκριμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, της Αθήνας και του Πεκίνο, ενώ έχει εμπειρία από Αγώνες Special Olympics σε Αθήνα και Αμερική. Σήμερα προΐσταται των Αθλητικών προγραμμάτων του ACS Athens, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ακαδημαϊκή εξωστρέφεια του ιδρύματος και στη συνεργασία με πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Τέλος, είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Διευθυντών και Προπονητών.

Από την άλλη πλευρά, ο Χρήστος Βασιλειάδης είναι πτυχιούχος Οικονομικών με εξειδίκευση στον προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου Stirling του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει πλούσια εμπειρία στον Τραπεζικό Κλάδο καταλαμβάνοντας επί πολλά έτη διευθυντικές θέσεις σε έναν παγκόσμιο τραπεζικό κολοσσό. Μάλιστα, διετέλεσε και Διευθύνων Σύμβουλος για τη Citibank Greece. Από το 2001 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος του Πρωτέα Βούλας. Στην πολυετή πορεία του ως πρόεδρος του Πρωτέα Βούλας έχει αναδειχθεί Κυπελλούχος Ελλάδος γυναικών, ενώ έχει κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων και κορασίδων 5 φορές, αποδεικνύοντας την αναπτυξιακή κατεύθυνση του συλλόγου του στα τμήματα υποδομών.

Στο Zoom Conference όπου συμμετείχαν σωματεία και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης για την αρχή μιας νέας εποχής στο Μπάσκετ Γυναικών, αφήνοντας πίσω το παρελθόν, ώστε να οδηγηθούμε στο αύριο, μέσα από μία σειρά συγκεκριμένων βημάτων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης του Α’ Αναπτυξιακό Πυλώνα για το Μπάσκετ Γυναικών, ακολούθησαν ερωτήσεις σωματείων και εκπροσώπων ΜΜΕ για τα όσα συζητήθηκαν.

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες παρουσιάσεις των ομάδων εργασίας του #DwsePasa.