Serie A, Βερόνα-Μίλαν 0-2: Δεν παρατά τα «όπλα»

Όσο «ζει» και νικά, ελπίζει – Η Μίλαν πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Βερόνα (0-2), μείωσε προσωρινά σε απόσταση βολής από την Ίντερ και περιμένει… δώρο της Αταλάντα για να κερδίσει ξανά έδαφος στη «μάχη» του τίτλου της Serie A – Νίκη ελπίδας η Κροτόνε, ματσάρα στη Φλωρεντία

Μία εβδομάδα νωρίτερα στο «Μπεντεγκόντι», ήταν η Γιουβέντους που έχανε τις περισσότερες από τις ελπίδες της για τον τίτλο. Συνεπώς, η μοίρα της Μίλαν, με απόντες τους Ζλάταν, Τσαλχάνογλου, Ερναντές, Ρέμπιτς, Μπενασέρ, Μάντζουκιτς, φαινόταν λίγο-πολύ παρόμοια.

Ωστόσο, το σύνολο του Στέφανο Πιόλι δεν δείχνει διατεθειμένο να παραδεχτεί από τώρα την ήττα του. Και στο φινάλε, πανηγύρισε μεγάλο διπλό απέναντι στους «Έλληνες», το δεύτερο σερί μετά το ντέρμπι με τη Ρόμα, ασκώντας ξανά πίεση στην πρωτοπόρο Ίντερ που έχει «επικίνδυνο» ματς κόντρα στην Αταλάντα (8/3, 21:45). Κυρίως, κάνοντας μεγάλο βήμα εδραίωσης στην πρώτη τετράδα και το Champions League, που είναι ο βασικός σκοπός.

Μπορεί η αρχική ενδεκάδα να περιλάμβανε αρκετούς αναπληρωματικούς, όμως, αυτοί ακριβώς ήταν που έκαναν τη διαφορά στο ματς. Πρώτος χρονικά και… καλύτερος θεαματικά, ήταν ο Ράντε Κρούνιτς, ο οποίος με ένα ασύλληπτο απευθείας χτύπημα φάουλ άνοιξε το σκορ στο 27’, πετυχαίνοντας με περίσσιο στυλ το πρώτο του γκολ στη φετινή Serie A.

Οι Ροσονέρι παρουσιάστηκαν ορεξάτοι, δεν επέτρεψαν στη Βερόνα να τους απειλήσει ιδιαίτερα και νωρίς-νωρίς στο 2ο ημίχρονο «κλείδωσαν» τη νίκη, χάρη στο γκολ του Νταλότ. Έτσι, πλησίασαν στο -3 τους Νερατζούρι, σε μια νίκη που τη συμφέρει ό,τι κι αν συμβεί στο δικό τους ματς με την Αταλάντα: αν η Ίντερ νικήσει, τότε θα κρατήσουν απόσταση +7 από τους 5ους Μπεργκαμάσκι, ενώ αν εκείνοι κόψουν βαθμούς από την πρωτοπόρο, τότε η Μίλαν θα έχει κλείσει την ψαλίδα από την κορυφή και θα δικαιούται να ελπίζει.

Βερόνα (Ιβάν Γιούριτς): Σιλβέστρι, Κετσερίνι, Γκούντερ (57’ Ντιμάρκο), Μανιάνι, Φαραόνι, Ταμέζε, Βελόζο (57’ Ίλιτς), Λάζοβιτς, Μπάρακ (54’ Μπέσα), Ζακάνι (54’ Ζακάνι), Λασάνια (74’ Φαβίλι).

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Τομόρι, Ρομανιόλι, Νταλότ, Κεσιέ, Μεϊτέ, Καστιγιέχο (78’), Κρούνιτς, Σαλμάκερς, Λεάο.

Νίκη – ελπίδα της Κροτόνε, βυθίζεται η Τορίνο

Όσο ζει, ελπίζει η Κροτόνε. Με την πρώτη της νίκη μετά από εφτά διαδοχικές ήττες (τελευταία νίκη το 4-1 επί της Μπενεβέντο, στις 17 Ιανουαρίου), η (σταθερή) ουραγός της Serie A υπενθύμισε ότι θα πουλήσει ακριβά την θέση της στην πρώτη κατηγορία.

Η ασταθέστατη Τορίνο, η οποία παραμένει και αυτή στη ζώνη του υποβιβασμού, το πάλεψε, αλλά εντέλει παραδόθηκε με 4-2 (27′ πέν., 54′ Σίμι, 80′ Ρέκα, 90’+4′ Ντούνας – 45’+1′ Μαντραγκόρα, 84′ Σανάμπρια), τελειώνοντας και το ματς με δέκα, λόγω αποβολής του Τομάς Ρινκόν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ματσάρα και ισοφάριση της Φιορεντίνα με αυτογκόλ

Η Πάρμα έπεσε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία για νίκη στην έδρα της Φιορεντίνα (3-3), η οποία ισοφάρισε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και, μάλιστα, με αυτογκόλ.

Οι Βιόλα βρίσκονται στο +6 από την ζώνη του υποβιβασμού οι Παρμέντσι είναι στο -5 από την παραμονή, μετά από ένα απίθανο 3-3 (28′ Μαρτίνες, 42′ Μιλένκοβιτς, 90’+4′ αυτ. Ιακοπόνι – 32′ πέν. Κούτσκα, 72′ Κούρτιτς, 90′ Μιχάιλα), σε μια ματσάρα που το τελικό αποτέλεσμα άφησε απόλυτα ευχαριστημένους μόνο τους ουδέτερους παρατηρητές.

Πηγή:www.gazzetta.gr