ΠΑΤΡΑ: Νέο περιστατικό επίθεσης με πέτρες σε περιπολικό με αστυνομικούς

Νέο περιστατικό επίθεσης κατά αστυνομικών σημειώθηκε προχθές το βράδυ στην Πάτρα, ένα περίπου 24ωρο μετά την επίθεση με μολότοφ σε βάρος μοτοσικλετιστών της τροχαίας και μάλιστα, σε απόσταση μερικών μέτρων από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας.

Αυτή τη φορά, άγνωστοι που μάλλον καιροφυλακτούσαν, εκτόξευσαν πέτρες σε διερχόμενο περιπολικό της αστυνομίας στην περιοχή της Ανθούπολης (στο ύψος του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου).

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο όχημα άκουσαν τον «κρότο» από τις πέτρες που έπεσαν πάνω στη λαμαρίνα, διαπιστώνοντας στη συνέχεια πως υπήρξαν «στόχος». Ακολούθησαν έρευνες στην περιοχή αλλά οι άγνωστοι, που ενδεχομένως να βρίσκονταν και μέσα στον χώρο του Κοιμητηρίου, το έσκασαν.

Το ευτύχημα είναι ότι και αυτή την φορά δεν υπήρξαν ανθρώπινοι τραυματισμοί παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές στο περιπολικό.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό επίθεσης κατά αστυνομικών στην Πάτρα μετά το περιστατικό με τις μολότοφ το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, αλλά και την επίθεση με μπογιές στο Τμήμα Μεταγωγών, την προπερασμένη Δευτέρα.

Είναι σαφές πλέον ότι οι αστυνομικοί έχουν στοχοποιηθεί από άτομα που με αφορμή την ένταση που επικρατεί για τον Κουφοντίνα, επιθυμούν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό «αντάρτικου πόλης».

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί αντιλαμβάνονται πλέον ότι αποτελούν εν δυνάμει «στόχους» διαφόρων επιθέσεων και λαμβάνουν ακόμα περισσότερα μέτρα προστασίας.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας σε δήλωσή του μετά από την επίθεση με τις μολότοφ ανέφερε πως «τέτοιες ενέργειες οι οποίες έχουν ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον εργαζομένων, μόνο αποτροπιασμό και καταδίκη του συνόλου της κοινωνίας μπορούν να προκαλέσουν. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι, οι οποίοι ενώ αποκαλούν ένα ολόκληρο κράτος “δολοφόνο” είχαν οι ίδιοι πρόθεση να αφαιρέσουν ζωή αστυνομικού».

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των δύο αστυνομικών της Τροχαίας Πατρών που το βράδυ της Πέμπτης δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους με βόμβες μολότοφ στο κέντρο της Πάτρας, στάθηκε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους δύο αστυνομικούς υπαλλήλους, που δέχθηκαν ύπουλη επίθεση ενώ εκτελούσαν το καθήκον τους.