Νεκρός ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό σε συντριβή ελικοπτέρου

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό σκοτώθηκε κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές και πηγές της έρευνας που διενεργείται.

Βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος “Οι Ρεπουμπλικανοί”, στην έδρα της Oise από τις βουλευτικές εκλογές του 2002 και γιος του βιομηχάνου Σερζ Ντασό,  ο Ολιβιέ Ντασό έχασε την ζωή του κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Calvados.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον Γάλλο επιχειρηματία και βουλευτή με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας λόγο για “τραγικό θάνατο” ενός “ηγετικού στελέχους της βιομηχανίας, βουλευτή, τοπικού αξιωματούχου και εφέδρου αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας της χώρας” ο οποίος “δεν έπαψε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας και να δίνει αξία στα προτερήματά της”.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους τόνισε ακόμη ότι η σκέψη του βρίσκεται με την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Ντασό έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, σημειώνει ο ιστότοπος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Η περιουσία του Ντασό ανερχόταν σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα το Forbes, σε μεγάλο βαθμό κληρονομιά του πατέρα του, παλαιού “βαρόνου” του Τύπου και πρώην γερουσιαστή.

Ο ίδιος διατηρούσε και τον τίτλο του διαχειριστή του ομίλου Figaro, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει και η ομώνυμη γαλλική εφημερίδα.