ΑΧΑΪΑ: Ανησυχητική η κατάσταση επιδημιολογικά – Κοντά στα 600 τα κρούσματα σε λίγες ημέρες – Κοντά στους 130 οι νοσηλευόμενοι, μαζί και παιδιά

Η κατάσταση παραμένει  ανησυχητική στην Αχαΐα , καθώς ο ιός δείχνει να ανθίσταται, παρά το «σκληρό λοκ ντάουν» που εφαρμόζεται εδώ και έναν μήνα, με την αγορά και την εστίαση να είναι πλήρως κλειστές και τα σχολεία να λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αχαΐα έχει καταγράψει συνολικά 580 κρούσματα.Αυξημένες ήταν και χθες οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό, στα νοσοκομεία της Πάτρας, με το ΠΓΝΠ να δέχεται το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών, καθώς την Παρασκευή είχε την εφημερία.
> Στο νοσοκομείο του Ρίου, νοσηλεύονταν χθες 61 ασθενείς στις τρεις κλινικές covid-19 και 17 στη ΜΕΘ. Πλέον αυτών των ασθενών, νοσηλεύονταν ακόμα 4 παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και ένα στη ΜΕΘ Παίδων.
> Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» η κατάσταση ήταν εξίσου επιβαρυμένη με 56 ασθενείς στις κλινικές covid-19 και 8 νοσηλείες στις ΜΕΘ.
Όσοι νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους μπορεί να παραμείνουν μέχρι 10 μέρες στο νοσοκομείο, ενώ οι ασθενείς στις ΜΕΘ covid μπορεί να παραμείνουν από 15 μέρες έως έναν μήνα.
Λόγω αυτής της κατάστασης στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, που ασκεί τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας, χθες το μεσημέρι έγινε συνάντηση μεταξύ του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και του καθηγητή και μέλους της εθνικής επιτροπής αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθηγητή Χαράλαμπου Γώγου.