ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα – Για την Ημέρα της Γυναίκας

Κάλεσμα για πραγματοποίηση συγκέντρωσης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας απευθύνει για τη Δευτέρα 8 Μαρτίου το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΠ:

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Το αγωνιστικό της μήνυμα φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες, τις άνεργες, όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλους τους κλάδους, τις άνεργες και τη νεολαία να πάρουν μαχητικά και αποφασιστικά μέρος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας τη Δευτέρα 8 Μάρτη, στις 5:30μμ, έξω από το ΕΚΠ.

Για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με το σύνθημα “Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας”. Απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών. Για να δυναμώσουμε τη μάχη για την υγεία και την ζωή των εργαζομένων, όλου του λαού. Απέναντι στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Απέναντι σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που παραμένει αθωράκιστο. Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με απολύσεις, χωρίς ωράρια, απληρωσιά, χωρίς εισόδημα. Με χώρους δουλειάς που είναι σημεία υπερμετάδοσης του ιού, που δεν παίρνεται κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, προστασίας της ζωής μας, με αποτέλεσμα να θρηνούμε πρόσφατα δύο σκοτωμένους συναδέλφους μας σε εργατικά ατυχήματα στην Πάτρα.

Κυβέρνηση και εργοδοσία εγκληματούν απέναντι στους εργαζόμενους και τη ζωή τους. Η μόνη έγνοια τους είναι πώς θα κερδίσουν περισσότερα.

Γι’ αυτό και ετοιμάζουν νέα μέτρα. θέλουν να δουλεύουμε 10ωρα και την Κυριακή, να “αμειβόμαστε” με ρεπό, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με 200 ευρώ κατώτερο μισθό. Ετοιμάζονται να χτυπήσουν τη συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα των διαδηλώσεων, την ενεργή συμμετοχή και έκφραση γνώμης με κώδικες δεοντολογίας και κανονισμούς.

Τώρα είναι η ώρα, τώρα είναι ανάγκη να βγούμε μπροστά. Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας.

Δεν κάνουμε πίσω! Δυναμώνουμε τη “φωνή” μας:

Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, απολύθηκαν. Άλλες εργαζόμενες δουλεύουν με τηλεργασία, χωρίς ωράριο και με τα παιδιά στην αγκαλιά.

Για άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας, όπου έχουν μετατραπεί σε “μιας νόσου”, υποστελεχωμένα και στα οποία οι υγειονομικοί- άνδρες και γυναίκες- δίνουν καθημερινά τη μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εξοπλισμό.

Για να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους κι όλες αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, για εντατικούς ελέγχους από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την Επιθεώρηση Εργασίας.

Για την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που τόσους μήνες βρίσκονται πίσω από την οθόνη της τηλεκπαίδευσης, με την κυβέρνηση να αρνείται να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία και άνοιγμα της εκπαίδευσης.

Για να επιταχθεί άμεσα το ιδιωτικό Θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα του Νομού και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού, χωρίς καμιά αποζημίωση των ιδιοκτητών τους.