Βρετανία: Βρέθηκε ο φορέας της βραζιλιανής μετάλλαξης του κορονοϊού – Δεν υπάρχουν ενδείξεις περαιτέρω διασποράς

Η Βρετανία ανακοίνωσε πως κατάφερε να εντοπίσει τον άνθρωπο εκείνον, που δεν είχε ταυτοποιήσει πριν και ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στο υψηλά μεταδοτικό βραζιλιάνικο στέλεχος του κορονοϊού.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό διέσπειρε τον ιό.

“Ταυτοποιήσαμε επιτυχώς το εν λόγω πρόσωπο”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Το καλύτερο στοιχείο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος παρέμεινε στο σπίτι του και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Χάνκοκ, ο άνθρωπος αυτός εντοπίστηκε στο Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, όπου οι αρχές αύξησαν τα τεστ ως προληπτικό μέτρο.

Οι βρετανικές αρχές είχαν κάνει γνωστό την Κυριακή ότι δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν ένα από τα έξι κρούσματα στη χώρα του πολύ μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην πόλη Μανάους, στη βόρεια Βραζιλία, και είναι γνωστό ως P1. Ήταν η πρώτη φορά που το στέλεχος αυτό είχε εντοπιστεί στη Βρετανία και οι αρχές ξεκίνησαν εντατικές έρευνες για να βρουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Ο άνθρωπος αυτός που έχει μολυνθεί από το βραζιλιάνικο στέλεχος ζούσε μαζί και με πρόσωπα που είχαν προσφάτως επιστρέψει από τη Βραζιλία, εξήγησε η αξιωματούχος των βρετανικών υγειονομικών υπηρεσιών Σούζαν Χόπκινς.

Πηγή: ΑΜΠΕ