ΠΑΤΡΑ: Διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο – «Η Κυβέρνηση αδιαφορεί εγκληματικά για την καθαριότητά του»

Εν μέσω πανδημίας, με την Αχαΐα και την πόλη της Πάτρας στο βαθύ κόκκινο, η Κυβέρνηση αδιαφορεί εγκληματικά για την καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο από την ερχόμενη Δευτέρα μένει χωρίς προσωπικό καθαριότητας.
Ενώ με τραγικά αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών εξακολουθεί να εκκρεμεί η έκδοση προκήρυξης για την ανανέωση των συμβάσεων 90 θέσεων καθαριότητας, δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε το αίτημα του Ιδρύματος και των Συλλόγων Εργαζομένων να δοθεί 3μηνη παράταση των υφισταμένων συμβάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκήρυξης.
Η παράταση έχει ζητηθεί από τον Ιανουάριο, προκειμένου το Πανεπιστήμιο της Πάτρας να μη μείνει χωρίς προσωπικό καθαριότητας αυτή την περίοδο όπου η πανδημία βρίσκεται σε κορύφωση και τα κρούσματα ανάμεσα στους εργαζομένους του Πανεπιστημίου αυξάνονται.
Εδώ και 3 μήνες η Κυβέρνηση μας εμπαίζει, κωφεύοντας στις εκκλήσεις μας για έκδοση παράτασης, αδιαφορώντας παντελώς για την προστασία και την υγεία εκατοντάδων εργαζομένων του Ιδρύματος.
Τη Δευτέρα, 50 οικογένειες πετιούνται στην ΑΝΕΡΓΙΑ και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας μένει ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για σκόπιμη κωλυσιεργία και απαιτούμε άμεσα να ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση από την Βουλή.
Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος μας για παράταση μέχρι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.
ΤΗ ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ!
Οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών είναι σε ετοιμότητα και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις .

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ