Εκτοξεύτηκαν τα ενεργά κρούσματα, ξεπέρασαν τις 16.000

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Τα 16.500 έφτασαν τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας αυξάνεται. Ο επταήμερος μέσος όρος των νέων διαγνώσεων είναι 1.900, διπλάσιος σε σχέση με το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας ανέρχεται στο 4%.

Στην Αττική μάλιστα, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του τρίτου κύματος, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 8.100. Όπως όμως τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, προβληματίζει ιδιαίτερα η αυξητική τάση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλες τις περιφέρεις, ενώ ανησυχία προκαλούν οι μεταλλάξεις.

330 είναι ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών στα νοσοκομεία. 3.200 ασθενείς νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα, ενώ την τελευταία εβδομάδα στην Αττική έγιναν 1.600 εισαγωγές.

Η πληρότητα σε ΜΕΘ Covid στην Αττική αγγίζει το 87%.

Η κ. Παπαευαγγέλου προέβλεψε πως και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αυξημένος αριθμός διασωληνώσεων, περίπου 200 νέες αναμένονται, και υπεραμύνθηκε των νέων περιοριστικών μέτρων, λέγοντας πως η εικόνα θα ήταν πολύ διαφορετική εάν δεν είχαν ληφθεί.