(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ασάφειες στα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις – Τι ισχύει τελικά

Στον ΣΚΑΙ 89,4 και τον Κωνσταντίνο Φλαμή μίλησε ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κώστας Μπουρδούλης σχετικά με τις ασάφειες που παρατηρήθηκαν στα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις και απασχολούν ιδιαιτέρως τους κατοίκους στα χωριά της Αχαϊας που εξυπηρετούνται στις υπηρεσίες της Πάτρας.

Τι ισχύει τελικά

Τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν για μετακινήσεις μέσα στο δήμο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θοδωρής Χρονόπουλος ερμηνεύοντας τις ανακοινώσεις, καθώς η Αστυνομία δεν εχει πάρει ακόμα την σχετική ΚΥΑ.

Τα δύο χιλιόμετρα δεν έχουν να κάνουν με το όριο στους δήμους διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θοδωρής Χρονόπουλος τονίζοντας ωστόσο πως η Αστυνομία αναμένει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα του lockdown ωστε να δώσει και τις σχετικές οδηγίες στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στους δήμους η μετακίνηση θα επιτρέπεται ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων για αγαθά ή τράπεζες, με αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Αν οι υπηρεσίες αυτές είναι εκτός δήμου, θα ισχύουν τα 2 χιλιόμετρα.

Ακούστε το ηχητικό: