Για την 6η επιστρεπτέα προκαταβολή

 

Χθες άνοιξε για πρώτη μέρα η οριστική αίτηση χορήγησης επιστρεπτέας ενίσχυσης του 6ου κύκλου. Με τα έως τώρα δεδομένα μόνο το 1/3 των αιτήσεων θα πάρουν χρηματοδότηση, Χρηματοδότηση που για τους περισσότερους θα είναι της τάξης των 500€ εκ ‘των οποίων τα μισά θα πρέπει να επιστραφούν. Δηλαδή οι μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να συντηρηθούν για δυο μήνες με 250€ !
Ο εμπορικός κόσμος νιώθει για μια ακόμη φορά αγανάκτηση για τον εμπαιγμό μιας και οι πολίτικες «ενίσχυσης» του κλάδου μας οδηγούν σε λουκέτα για τις επιχειρήσεις καθώς και στην οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών μας.
Τη στιγμή που η πανδημία δείχνει τα δόντια της το ΕΣΥ μετά από ένα χρόνο και τρία κύματα παραμένει χωρίς ουσιαστική ενίσχυση με συνέπεια να μην μας δίνεται η δυνατότητα της επιστροφής στην εργασία μας. Η εύκολη λύση που εφαρμόζεται δια «πάσαν νόσον» των παρατεταμένων lock down και την οικονομία καταστρέφει με πρώτα θύματα τους ασθενέστερους αλλά δεν αποδίδει καρπούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Θεωρούμε ότι ειδικά η πόλη της Πάτρας και η ευρύτερη περιοχή έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες πρωτοφανή και ατελέσφορα κατασταλτικά μέτρα (όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από της 18:00) που οδηγούν αγορά και κοινωνία στα όριά τους.
Ζητάμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η επικοινωνιακή διαχείριση των μέτρων «στήριξης» της οικονομίας με τα δις (που πηγαίνουν που άραγε;) και να ενισχυθούν οι πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενοι.
Ζητάμε ΑΜΕΣΑ αναδρομική ισχύ του επιδόματος των 534€ για όσους μήνες είμαστε κλειστά με κρατική εντολή και για όσο θα συνεχίζεται το lock down.

Εμπορικός Σύλλογος  Πάτρας
Εκ του Συλλόγου