(Βίντεο)-«Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα, αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα

""

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμη μια φορά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (3/3), προειδοποίησε ότι αν δεν ανασχεθεί η διασπορά του ιού μπορεί να φτάσουμε στα 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως.

«Είδαμε πολύ νωρίς την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής και ενημερώσαμε τους ειδικούς» είπε ο κ. Θωμαΐδης. Εξήγησε μάλιστα ότι από τα στοιχεία που εξετάζουν φαίνεται η επιδημιολογική εικόνα «7-10 ημέρες νωρίτερα».

 

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ στάθηκε ιδιαίτερα στη μη εφαρμογή της τηλεργασίας στον επιθυμητό βαθμό, αλλά και στο άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων.

 

Ο κ. Θωμαϊδης παραδέχθηκε πως είναι μία δύσκολη εξίσωση η ισορροπία μεταξύ της υγειονομικής προφύλαξης, της οικονομίας και της ψυχολογικής επιβάρυνσης του πληθυσμού από το lockdown και συμπλήρωσε πως «είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης».

«Ελπίζω πως με τα μέτρα που θα ληφθούν, θα δούμε μία ανάσχεση της διασποράς του ιού», τόνισε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: