Ρύθμιση, για τρίμηνη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας ρυθμίσεων οφειλών των δημοτών

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Σ. Πέτσα
επιστολή, με την οποία ζητά νομοθετική ρύθμιση, για τρίμηνη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας ρυθμίσεων οφειλών των δημοτών προς τους Δήμους.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ,
Με το άρθρο 165 του Ν. 4764/20, δόθηκε η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ Α΄ βαθμού, εφ’ όσον αυτές είχαν βεβαιωθεί ή θα βεβαιώνονταν από 15-02-20 έως 28-02-21, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα.
Επειδή ένας αριθμός επαγγελματιών δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να ενταχθεί στην υπ’ όψη ρύθμιση, λόγω των έκτακτων υφιστάμενων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως επίσης λόγω των σχετικών εγκυκλίων, σύμφωνα με τις οποίες οι Υπηρεσίες λειτουργούν μόνο με το αναγκαίο προσωπικό που δεν επαρκεί για το σύνολο των αιτημάτων των πολιτών.
Επειδή οι υπ΄ όψη επαγγελματίες ήταν και παραμένουν σε αναστολή των δραστηριοτήτων τους και λόγω οικονομικής δυσπραγίας υπήρξε αδυναμία προσέλευσης στο τακτό αυτό χρονικό διάστημα.
Επειδή πιστεύουμε ότι λόγω αυτών, δεν θα πρέπει να χάσουν το δικαίωμα της έκτακτης ρύθμισης των οφειλών τους.
Παρακαλούμε να υπάρξει με νομοθετική σας ρύθμιση, παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της 28/02/2021 επί τρίμηνο και συγκεκριμένα μέχρι 31/05/2021.
Μέσα στην τραγική οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει πλέον οι υπόψη επαγγελματίες, θα πρέπει η πολιτεία δια των αρμόδιων Υπουργών, να επιληφθεί άμεσα του θέματος στο πλαίσιο των παραπάνω, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα, δυνατότητα που έτσι και αλλιώς έδινε ο συγκεκριμένος νόμος και που λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, δεν κατέστη δυνατόν να υπαχθούν μέχρι τις 28/02/2021.
Αναμένουμε τις ενέργειές σας».