ΠΑΤΡΑ: Σε αστυνομική περιφρούρηση ο καταυλισμός Ρομά Ριγανοκάμπου – Περιφέρεια και Δήμος μεριμνούν για τροφοδοσία και είδη πρώτης ανάγκης

Σε αστυνομική περιφρούρηση βρίσκεται από χθες ο καταυλισμός των Ρομά στον Ριγανόκαμπο μετά τα αυξημένα ποσοστά που κατεγράφησαν ανάμεσα στον πληθυσμό του καταυλισμού.
Σύμφωνα με την απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του καταυλισμού, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων από χθες μεριμνούν για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των διαμενόντων του καταυλισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
Σήμερα αναμένεται ο ΕΟΔΥ να προβεί σε νέο κύκλο ελέγχου μεταξύ των κατοίκων του καταυλισμού προκειμένου να ελέγξει τυχόν περαιτέρω διασπορά. Υπενθυμίζουμε ότι το 40% των κατοίκων του καταυλισμού έχει διαγνωστεί θετικό.
Χθες ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και ο πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, πήγαν στον καταυλισμό όπου η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας και ο Κοινωνικός Οργανισμός μοίρασαν τρόφιμα και υγειονομικό υλικό.
«Εδώ και μέρες, ως Δήμος, κάνουμε αυτά που μας αναλογούν για τη διαβίωση των Ρομά και παράλληλα με τα τρόφιμα, θα δούμε, αν προκύψουν θέματα υγείας, πώς θα τα αντιμετωπίσουμε. Κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και πιστεύω ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα όπως πρέπει. Θα κάνουμε άλλες δύο φορές ράπιντ τεστ εδώ, για να δούμε πού βρισκόμαστε. Είμαι αισιόδοξος ότι για τον συγκεκριμένο χώρο, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Πελετίδης.