ΠΑΤΡΑ: Έφυγε πλήρης ημερών ο Μήτσος Παλαιολογόπουλος – Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης

Άφησε χθες την τελευταία του πνοή, πλήρης ημερών, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μήτσος Παλαιολογόπουλος, πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.
Ο αείμνηστος αγωνιστής έφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία αιμοληψίας, στο νοσοκομείο Γεννηματά, στις 8 μ.μ. Εκεί όπου προσέρχονταν ανά τακτικό χρονικό διάστημα για μετάγγιση αίματος. Η κηδεία της σορού του θα γίνει στην Αθήνα, κατά τους γνωστούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας
Ο Μήτσος Παλαιολογόπουλος, γεννημένος στο Πάος Καλαβρύτων, σημερινό Σκούπι, το 1929, από φτωχούς γονείς, εγγράφεται στο δημοτικό σχολείο του χωριού του και αποφοιτεί όταν οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Ελλάδα.
Στη συνέχεια με όλες τις δυσκολίες της εποχής και με την Παιδεία διαλυμένη από τις κατοχικές συνθήκες, τελειώνει το 8τάξιο Γυμνάσιο στην γειτονική Κλειτορία, μεγαλοχώρι που ήταν συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες των Καλαβρύτων.
Με ένα τράστο στο ώμο, όπως αργότερα και τα άλλα δύο αδέλφια του, ο αείμνηστος Χριστόφορος, παλιό στέλεχος των Λαμπράκηδων της Πάτρας και ο Γιώργος αγωνιστής της ΠΟΑΕΑ Πάτρας, περπατούσε καθημερινά επί οκτώ ώρες πηγαινοερχόμενος στην Κλειτορία, με εφόδια τροφής ένα κομμάτι ψωμί και κρεμμύδι!
Το 1974 μετά από 6 χρόνια στη Γαλλία κυνηγημένος από τη χούντα, με την πτώση της επιστρέφει στην Ελλάδα ο Μήτσος Παλαιολογόπουλος με τη σύζυγό του. Πιάνει δουλειά στον εκδοτικό οίκο Μέλισσα, απ’ όπου συνταξιοδοτείται