Μία οφειλόμενη απάντηση για τον Προϋπολογισμό 2021

 

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για τον Προϋπολογισμό 2021, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
«Για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας όχι μόνο επέλεξε να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου, επιδιώκοντας να βάλει «φρένο» ακόμη και στην καθημερινή του λειτουργία, αλλά εξέδωσε και ανακοίνωση η οποία βρίθει ανακριβειών. Αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο προϋπολογισμός δεν είναι ισοσκελισμένος, δομημένος και πως δεν περιλαμβάνει το ύψος των χρημάτων που οφείλονται ως φόροι στο ελληνικό Δημόσιο. Την απάντηση στις ανακρίβειες του κ. Κανελλόπουλου την δίνει το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ το οποίο ενέκρινε χωρίς καμία διόρθωση τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, όπως συνέβη σε άλλους ΟΤΑ.
Όσον αφορά στα λιμνάζοντα έργα υπενθυμίζουμε στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ότι όταν ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή σε εξέλιξη βρίσκονταν μόνο δύο έργα, ενώ σήμερα εκτελούνται στον Δήμο μας έντεκα (!) και αναμένονται κι άλλα μέσω της υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια. Πρόκειται για έργα τα οποία στηρίζουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο και απαντούν σε αρκετές από τις καθημερινές ανάγκες των συνδημοτών μας. Και όλα αυτά εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του.
Επίσης, με την ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προδικάζει την θητεία της Δημοτικής Αρχής ως «αποτυχημένη» επειδή δεν εισπράττει παλαιές οφειλές. Του συνιστούμε να μην βιάζεται…, διότι, πρωτίστως ως άνθρωπος και λιγότερο ως πολιτικός, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι λόγω της πανδημίας έχουν ορθώς ληφθεί και σε κεντρικό επίπεδο αποφάσεις για την παράταση καταβολής των δημοτικών τελών.
Τέλος, ο κ. Κανελλόπουλος ψευδώς αναφέρει ότι αυξήσαμε το κόστος, μόνο και μόνο επειδή η δημοτική Αρχή αποφάσισε να αξιοποιήσει τα εργαλεία που ο Νόμος της παρέχει ορίζοντας Γενική Γραμματέα στον Δήμο μας, η οποία και με την επιστημονική ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού ενισχύει τις προσπάθειες της τεχνικής υπηρεσίας αλλά και γενικότερα της αποτελεσματικής λειτουργίας του Δήμου. Επιπλέον, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η δυνατότητα για πρόσληψη Γενικού Γραμματέα ήταν ένα χρόνιο αίτημα των μικρών δήμων.
Κλείνοντας, προτρέπουμε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να βρει εναλλακτικούς τρόπους για να ασκεί τον αντιπολιτευτικό του ρόλο κι όχι να υιοθετεί πολιτικές ενάντια στο Δήμο και στην καθημερινή του λειτουργία που αποβαίνουν σε βάρος των συνδημοτών μας».