Ισπανία: Αντιδράσεις για τις αδελφές του βασιλιά Φελίπε – Εμβολιάστηκαν νωρίτερα στο Άμπου Ντάμπι

advertisement

Η Έλενα και η Κριστίνα επισκέφθηκαν τον αυτοεξόριστο πατέρα τους Χουάν Κάρλος – Έντονες επικρίσεις στην Ισπανία από πολίτες που περιμένουν τα εμβόλιά τους

Σάλο προκαλεί στην Ισπανία η είδηση ότι οι αδελφές του βασιλιά Φελίπε, Έλενα και Κριστίνα, εμβολιάστηκαν στο Άμπου Ντάμπι, που μετέβησαν τον περασμένο μήνα για να επισκεφθούν τον πατέρα τους Χουάν Κάρλος, που ζει αυτοεξόριστος μετά από σκάνδαλο διαφθοράς.

Το δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας El Confidencial έχει προκαλέσει έντονη οργή στη χώρα τους, όπου οι περισσότεροι Ισπανοί περιμένουν να εμβολιαστούν.

«Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε προνόμια, τα οποία οι υπόλοιποι από εμάς δεν έχουμε», είπε ο Ριχάρντο Χιμένεθ, έξω από τα βασιλικά ανάκτορα στη Μαδρίτη. «Έχω το ίδιο δικαίωμα με αυτές, ή ακόμα μεγαλύτερο, για να εμβολιαστώ».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε ότι εμβολιάζουν τους κατοίκους και τους πολίτες που διαθέτουν έγκυρα έγγραφα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World in Data, περίπου το 60% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Τι υποστηρίζουν οι πριγκίπισσες

Η εφημερίδα El Mundo επικαλέστηκε μια ανακοίνωση από τις πριγκίπισσες, όπου επισημαίνεται πως τους προτάθηκε το εμβόλιο προκειμένου να αποκτήσουν ένα «διαβατήριο υγείας», το οποίο θα τους επιτρέπει να επισκέπτονται τον πατέρα τους πιο συχνά. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έπρεπε να περιμένουν τη σειρά τους στην Ισπανία.

Ο δικηγόρος της Κριστίνα δεν σχολίασε σχετικά. Επίσης, το ίδρυμα Fundacion Mapfre, όπου εργάζεται η Έλενα, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ αποδοκίμασε τις δύο αδελφές, επειδή εμβολιάστηκαν, την ώρα που τόσοι πολλοί πολίτες στην Ισπανία περιμένουν ακόμα.

«Είναι πολύ δυσάρεστο, πολύ άσχημο», δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE. «Εμείς, οι άνθρωποι που ασκούμε κάποιους είδους αντιπροσώπευση, πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα».

Ο βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια και οι κόρες τους θα εμβολιαστούν, μόλις έρθει η σειρά τους.