SOS για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Παίδων Αγία Σοφία – Η Πολιτεία ας αποφασίσει την στελέχωση και την πλήρη στήριξη

Δεν είναι επαιτεία, ούτε έπρεπε να είναι το ζητούμενο, αλλά να είναι συνειδητά πρώτη επιλογή η στήριξη των αδυνάτων και ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά ας δώσει η Πολιτεία πολλά παραπάνω.

Η αναφορά δεν είναι για το μέγα λάθος της διακοπής των 185.000 σχολικών γευμάτων που πρέπει να διορθώσει άμεσα η κυβέρνηση, αλλά για την αναγκαία και ζωτικής σημασίας πλήρη λειτουργία του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά που βρίσκεται εντός του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Αγία Σοφία.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η λειτουργία του Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π. που είναι το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο ΕΣΥ και λειτουργεί μέσα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο που διαθέτει όλες τις παιδιατρικές ειδικότητες έπρεπε να είναι κεντρικής σημασίας.

Δυστυχώς όμως συμβαίνει το αντίθετο. Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη και μετά από μια δεκαετή μνημονιακή Οδύσσεια, υπάρχουν συμπολίτες μας που προστρέχουν στο ΕΣΥ που είναι το αποκούμπι τους. Και ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά με καρδιακά προβλήματα οφείλει η Πολιτεία να κόψει από άλλους πόρους και να στηρίξει ένα τέτοιο Κέντρο και γιατί όχι να δημιουργήσει ένα η δυο ακόμα.

Η υγεία δεν μπαίνει στο ζύγι και με οδηγό αυτή τη φράση, η Πολιτεία ας αποφασίσει την στελέχωση και την πλήρη στήριξη του συγκεκριμένου κέντρου που πρέπει να λειτουργήσει κανονικά.

Χρειάζονται άμεσες πράξεις και η λειτουργία του Παιδιατρικού είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Ιδού η Ρόδος…