ΠΑΤΡΑ: Αναστολή πρωινών και απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο Ρίου – Προβληματική η λειτουργία χειρουργείων του Καραμανδανείου

Στην αναστολή των πρωινών και απογευματινών τακτικών ιατρείων προχώρησε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μετά από απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίαση της Επιτροπής COVID-19 του νοσοκομείου.
Για την εξέλιξη αυτή ο αναπληρωτής διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος και πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μπάκος ζητάει την κατανόηση των πολιτών με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και απευθύνεται στους πολίτες.
«Η διοίκηση του ΠΓΝΠ ζητά την κατανόηση και την αμέριστη συμπαράστασή σας στην προσπάθεια του Νοσοκομείου να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή μας. Για λόγους προστασίας τόσο των ασθενών όσο και του κάθε πολίτη, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία των πρωινών και των απογευματινών Εξωτερικών Ιατρείων από χθες έως 12 Μαρτίου».
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
Από την απόφαση αυτή εξαιρούνται τα εξής πρωινά ιατρεία:
⦁ Του Ογκολογικού Τμήματος
⦁ Των ημερήσιων αιματολογικών θεραπειών (και των θεραπειών των ασθενών που πάσχουν από κακοήθη αιματολογικά νοσήματα)
⦁ Της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
⦁ Της Μονάδας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
⦁ Των ελέγχων βηματοδοτών/απινιδωτών
ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ
Προβληματική είναι τις τελευταίες ημέρες η λειτουργία των χειρουργείων του Καραμανδανείου εξαιτίας κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε προσωπικό της Κλινικής.
Η καθυστέρηση έκδοσης αποτελεσμάτων στα τεστ που έχουν διενεργηθεί έχουν μπλοκάρει την τέλεση επεμβάσεων. Αυτό έχει ως συνέπεια γονείς που έφεραν τα παιδιά τους από άλλες περιοχές για να χειρουργηθούν μπήκαν στην αναμονή που σημαίνει αναγκαστική παραμονή στην Πάτρα ή επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους.