Kλάτενμπεργκ: «Καθαρό το γκολ του Ολυμπιακού, σωστά κατακυρώθηκε»

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 24ης αγωνιστικής και μεταξύ άλλων ανέφερε πως σωστά μέτρησε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στον Βόλο

Για το ματς του Βόλου με τον Ολυμπιακό, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θεωρεί πως πως δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ στο τέρμα που σημειώνει ο Εμβιλά: «Ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με τον βοηθό διαιτητή καταλόγισε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση οφσάιντ θεωρώντας ότι ένας επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής επηρέαζε τον τερματοφύλακα σε φάση που σημειώθηκε τέρμα. Ο VAR αφού εξέτασε αρκετές γωνίες λήψης, συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και καταλόγισε γκολ.

Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κανονικό γκολ. Τη στιγμή του σουτ προς το τέρμα, ο επιτιθέμενος παίκτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση οφσάιντ αν δεν αγγίξει την μπάλα, μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή ξεκάθαρα επηρεάζει την ικανότητά του τερματοφύλακα να παίξει την μπάλα. Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με την μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Συνεπώς καθώς ο επιτιθέμενος δεν άγγιξε την μπάλα το γκολ πρέπει να κατακυρωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγλος αρχιδιαιτητής.

Πηγή:www.gazzetta.gr