Κατεχόμενα: Ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι – Καταγγέλλουν απόπειρα φίμωσης από το ψευδοκράτος

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν πολιτικοί της αντιπολίτευσης, ο λεγόμενος «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί και συνδικαλιστές

Με κεντρικό σύνθημα «Η ελευθερία έκφρασης είναι τιμή μας» και «Η ελευθερία του Τύπου είναι ελευθερία ζωής» αλλά και πλακάτ με μηνύματα όπως «ελεύθερος Τύπος, ελεύθερη κοινωνία», «Εσείς δεν μπορείτε να μου διδάξετε την δουλειά μου», «Δεν είμαστε, πράκτορες», «Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να εμποδιστεί», εκατοντάδες εργαζόμενοι στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, αλλά και άλλοι που στηρίζουν την διαμαρτυρία τους, πορεύθηκαν στην κατεχόμενη Λευκωσία το απόγευμα.

Την πορεία διαμαρτυρίας με τίτλο «Πορευόμαστε γιατί δεν φοβόμαστε» διοργάνωσαν η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο, Basın Sen και ο σύνδεσμοςΤουρκοκύπριων δημοσιογράφων, KTGB. Στην πορεία συμμετείχαν επίσης πολιτικοί της αντιπολίτευσης, ο λεγόμενος «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί και συνδικαλιστές. Η παρουσία της «αστυνομίας» του ψευδοκράτους ήταν διακριτική.

Το κοινό ανακοινωθέν των δύο οργανώσεων των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ ανέγνωσε η δημοσιογράφος Μουαζέζ Γκαζιχάν που είχε δεχθεί επίθεση σε ζωντανή εκπομπή από τον Τούρκο έποικο, δολοφόνο του Τάσου Ισαάκ Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είναι λεγόμενος «υπουργό οικονομίας και ενέργειας». Σήμερα η δημοσιογράφος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του απάντησε «Εσείς δεν μπορείτε να μου μάθετε εμένα την δουλειά μου».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις επτά το απόγευμα χωρίς την καθιστική διαμαρτυρία που είχε προαναγγελθεί, λόγω της βροχής που άρχισε να πέφτει στην κατεχόμενη Λευκωσία.