ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Ο Δήμος στρέφεται στην πράσινη ανάπτυξη» – Φωτοβολταϊκό πάρκο στη Λακκόπετρα

Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος έως 1 MW προτίθεται να εγκαταστήσει στη Λακκόπετρα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δυμαίων (ΔΕΥΑΔ).

Για το σκοπό αυτό στην χθεσινή  (Δευτέρα 1/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς εισηγήθηκε την παραχώρηση στη ΔΕΥΑΔ ακινήτου έκτασης 9.800 τετραγωνικών μέτρων που ανήκει στο Δήμο και βρίσκεται στη Λακκόπετρα. Στο ακίνητο αυτό σχεδιάζεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου για τη χρηματοδότηση του οποίου η ΔΕΥΑΔ θα καταθέσει εντός του τρέχοντος μηνός σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Στο μεταξύ τόσο ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας όσο και η ΔΕΥΑΔ μετέχουν ως εταίροι στην Ενεργειακή Κοινότητα που συγκροτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε έκταση 1.300 στρεμμάτων στο Μεσολόγγι.

«Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας πληρώνει για δημοτικό φωτισμό 1.475.000 ευρώ ετησίως και για ηλεκτρικό ρεύμα αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΔ 650.000 ευρώ το χρόνο. Συνεπώς οι δημότες επιβαρύνονται με ένα σημαντικό κονδύλι που ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Η προσπάθειά μας είναι να περιοριστεί ή και να μηδενιστεί αυτή η δαπάνη», ανέφερε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΥΑΔ στη Λακκόπετρα και η συμμετοχή μας στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα τόσο στο Δήμο όσο και στη ΔΕΥΑΔ. Τα έσοδα αυτά, στο καλύτερο σενάριο, θα είναι σε θέση να ισοσκελίσουν τις συναλλαγές μας με τη ΔΕΗ. Αυτή η εξέλιξη θα ανακουφίσει οικονομικά το Δήμο και τη ΔΕΥΑΔ, θα αφήσει σημαντικά περιθώρια για χρηματοδότηση έργων υποδομής ενώ ταυτόχρονα θα κάνει το Δήμο μας συμμέτοχο στην «πράσινη ανάπτυξη» που όχι μόνο αποτελεί το μέλλον αλλά και που θα απορροφήσει, μέσα στα επόμενα χρόνια, πολύ σημαντικά κονδύλια», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.