Λεμφαδένες Διόγκωση: Σε τι μπορεί να οφείλεται – Τα πιθανά αίτια

Λεμφαδένες Διόγκωση: Η διόγκωση των λεμφαδένων φανερώνει την ύπαρξη προβλήματος υγείας, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη, φλεγμονώδεις καταστάσεις, απόστημα ακόμη και καρκίνο. Οι λεμφαδένες προστατεύουν τον οργανισμό, καθώς λειτουργούν σαν φίλτρα που εμποδίζουν τα μικρόβια, τα βακτήρια και τους ιούς να εισέλθουν σε άλλα όργανα.

Δείτε 7 αιτίες που προκαλούν διόγκωση των λεμφαδένων.

Λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς (τον ιό της ιλαράς, τον ιό Epstein-Barr που προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση, τον HIV) ή από βακτήρια όπως είναι ο στρεπτόκοκκος.

Η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων για την επιληψία ή για την ελονοσία.

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι μια αυτοάνοση πάθηση, που μπορεί να προσβάλλει τις αρθρώσεις, το δέρμα, τα νεφρά, τα αιμοσφαίρια, την καρδιά και τους πνεύμονες.

Η διόγκωση μπορεί να οφείλεται σε πιο σπάνιες μολύνσεις όπως είναι η φυματίωση ή η σύφιλη.

Συγκεκριμένοι τύποι αιματολογικών καρκίνων όπως είναι το λέμφωμα και η λευχαιμία, ενδέχεται να είναι μια από τις αιτίες.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια νόσος που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Τα συχνότερα συμπτώματά της είναι πόνος και οίδημα στις αρθρώσεις, καθώς και πολύωρη πρωινή δυσκαμψία.

Η τοξοπλάσμωση είναι μια συστηματική ασθένεια που προκαλείται από το πρωτόζωο τοξόπλασμα. Η νόσος μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από το ωμό κρέας, που έχει μολυνθεί ή με την επαφή με μολυσμένα κόπρανα γάτας.

ΠΗΓΗ