ΑΧΑΙΑ: Έχει νοσήσει σχεδόν 1 στους 150 πολίτες – Στα Νοσοκομεία η κατάσταση πολύ επικίνδυνη – Χ. Γώγος: «Τμηματικό άνοιγμα της αγοράς»

Χθες αναφέρθηκαν κάτω από 50 κρούσματα στην περιοχή, αλλά ο αριθμός υποαντιπροσωπεύει την πραγματική κατάσταση. Υπολογίζεται πρόχειρα ότι έχει επίσημα νοσήσει σχεδόν ένας στους 150 Αχαιούς, χωρίς  τους ασυμπτωματικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους περιφέρονται.

Στα Νοσοκομεία η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 49 ασθενείς και άλλοι 7 στη ΜΕΘ.

Στο ΠΓΝΠ 63 ασθενείς και άλλοι 15 στη ΜΕΘ. Εχουμε επίσης 4 παιδιατρικά κρούσματα, τα δύο από την «Κιβωτό της Αγάπης». Παράλληλα, υπάρχουν αρκετοί ακόμα ασθενείς εκτός νοσοκομείου, αλλά με οριακά συμπτώματα, που παρακολουθούνται εξ αποστάσεως.
Η  εβδομάδα θα είναι καθοριστική για τις προοπτικές της αγοράς.
Ο Χαράλαμπος Γώγος δηλώνει ότι  σ’ αυτή τη φάση προέχει η αντοχή του συστήματος υγείας, να διασφαλιστεί ότι τα νοσοκομεία έχουν χώρο για περιστατικά.

«Από τη στιγμή  που υπάρχει επαρκής χωρητικότητα και εκτόνωση της πίεσης, μπορούμε να συζητήσουμε για τμηματικό άνοιγμα της αγοράς, ξεκινώντας ίσως και από τα μέσα Μαρτίου. Αυτό θα ξεκαθαριστεί από την εικόνα αυτής της εβδομάδας» τονίζει .